JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Har skolen rett til å opprette nye stillinger?

I siste medbestemmelsesmøte ble det en diskusjon om opprettelse av en ny midlertidig stilling ved skolen. Kan man gjøre det på skolenivå? spør tillitsvalgt.
Kan man opprette nye stillinger på skolenivå? lurer tillitsvalgt.

Kan man opprette nye stillinger på skolenivå? lurer tillitsvalgt.

Colourbox

Slik svarer 2. nestleder Bodil Gullseth i Skolenes Landsforbund:

Bodil Gullset, 2. nestleder i Skolenes Landsforbund

Bodil Gullset, 2. nestleder i Skolenes Landsforbund

Jan-Erik Østlie

I offentlig sektor har alle virksomheter et budsjett som bestemmer rammene for drifta. Antall stillinger og årsverk og andre utgifter og inntekter beskrives her. Det har vært vanlig at skolene i stor utstrekning har fått delegert myndighet til å opprette og nedlegge stillinger og til å fatte avgjørelser innafor vedtatte budsjetter. Det er kommunaldirektøren som har det løpende personalansvaret, det er hjemla i kommuneloven av 2018 § 13-1, ledd 7. Også kommunaldirektørens rammer er gitt i budsjettet vedtatt av kommunestyre/fylkestinget.

Om en skole ønsker å opprette en ny stilling og det er rom i budsjettet for det, kan man gjøre det. Dialog og samarbeid med kommunaldirektøren må ligge i forkant av opprettelsen. Det er viktig å ha en debatt knytta til om stillingen skal være midlertidig eller varig. Om stillingen opprettes som midlertidig, må behovet for arbeidskraft være av midlertidig art.

LES OGSÅ: Hvilke rettigheter har du ved overtallighet? Bodil svarer

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse