JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skolenes landsforbunds landsmøte 2021:

Korona utfordrer landsmøtet til Skolenes landsforbund (SL)

Er det forsvarlig å arrangere landsmøtet til SL som planlagt i april 2021? Bør det utsettes til høsten eller avvikles helt eller delvis digitalt? Det skal forbundsstyret nå ta stilling til.
LANDSMØTE-ANSVARLIG: Jeanine Norstad er fylkesleder i SL Viken og leder av landsmøtekomiteen som planlegger landsmøtet i april. Nå har hun fått en ekstra utfordring: Kan landsmøtet i det hele tatt arrangeres i april 2021?

LANDSMØTE-ANSVARLIG: Jeanine Norstad er fylkesleder i SL Viken og leder av landsmøtekomiteen som planlegger landsmøtet i april. Nå har hun fått en ekstra utfordring: Kan landsmøtet i det hele tatt arrangeres i april 2021?

Martin Guttormsen Slørdal

sidsel@lomedia.no

Etter planen skal det 10. landsmøtet i Skolenes landsforbund (SL) avholdes fysisk i Sarpsborg fra tirsdag 13. til fredag 16. april 2021. Spørsmålet er om det lar seg gjøre i en koronatid med fortsatt smittefare. Det skal forbundsstyret ta stilling til når det samles digitalt 9.–11. desember.

Utsette eller digitalisere?

Første nestleder Terje Moen og andre nestleder Chris Gøran Holstad har fått i oppdrag fra AU (arbeidsutvalget) å utrede alternativer for avvikling av landsmøtet. De vil legge fram ulike alternativer for forbundsstyret:

• Heldigitalt landsmøte.

• Delvis digitalt landsmøte. De som ikke vil eller kan være til stede fysisk får mulighet til å delta digitalt.

• Landsmøtet avvikles i to omganger. Det kan gjøres ved at for eksempel beretninger, regnskap, vedtekter og valg behandles over en dag våren 2021 mens det kan legges opp til en fysisk samling over tre dager høsten 2021 med behandling av utdanningspolitiske og tariffpolitiske saker.

• Hele landsmøtet utsettes til høsten 2021. Det vil by på utfordringer både når det gjelder valg, avslutning av regnskapsperioden med tanke på revisjon og permisjoner.

Les også: Skolenes landsforbund: – Lærere er redde og slitne

Forbereder landsmøtet

Blant de viktigste sakene forbundsstyret skal behandle er innstillinger til endringer i vedtekter, prinsipp- og handlingsprogram (tariffpolitisk program og utdanningspolitisk program) til landsstyremøtet 13.–15. januar. Det er siste landsstyremøte før det planlagte landsmøtet i april.

Landsstyret skal da lage endelig innstilling til endringer av vedtekter, tariffpolitisk program og utdanningspolitisk program – kort sagt de bestemmelsene som til sammen utgjør selve skjelettet i organisasjonen både når det gjelder hvordan Skolenes landsforbund (SL) er bygget opp og hva forbundet skal mene og jobbe for i årene som kommer.

Mye lest: Lærer Christian gikk ned 6.000 kroner i lønn – toppsjefen fikk 114.000 kroner mer

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse