JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mange ville ta farvel med SLs første forbundsleder

Det var fullsatte benker i Nordre gravlund kapell da familie, venner og fagforeningskamerater tok et siste farvel med Sverre Worum, den første forbundslederen i Skolenes landsforbund (SL).
Det var mange som møtte fram for å ta et siste farvel med Sverre Worum (1929–2023) her i Nordre gravlund kapell i Oslo. Han var den første forbundslederen i Skolenes landsforbund (SL).

Det var mange som møtte fram for å ta et siste farvel med Sverre Worum (1929–2023) her i Nordre gravlund kapell i Oslo. Han var den første forbundslederen i Skolenes landsforbund (SL).

Sidsel Valum

sidsel@lomedia.no

Fanen til Oslo fylkeslag av Skolenes landsforbund sto framme i det vakre, lille Nordre gravlund kapell på Sagene tirsdag, der seremonien for begravelsen til Sverre Worum foregikk.

Han døde 23. august i år, 94 år gammel. Mange hadde møtt fram for å ta et siste farvel. I tillegg til familie og venner var en lang rekke fagforeningskamerater til stede.

Fra Skolenes landsforbund møtte forbundsleder Mette Johnsen Walker og resten av ledelsen i forbundet samt fylkesleder Roger Vinje i Oslo fylkeslag av Skolenes landsforbund, mange ansatte i forbundet og en rekke aktive og tidligere aktive tillitsvalgte. Alle de øvrige forbundslederne som har fulgt etter Sverre Worum var også der, Gro Standnes, Stein Grøtting og Anne Finborud.

Sverre Worum (1929–2023) ble tirsdag denne uka begravet og seremonien foregikk her i Nordre gravlund kapell i Oslo.

Sverre Worum (1929–2023) ble tirsdag denne uka begravet og seremonien foregikk her i Nordre gravlund kapell i Oslo.

Sidsel Valum

«Å leve er å engasjere seg»

– Vi er samlet her i dag for å være ved en kjær kars båre, sa prest Terje Nilsen som forrettet.

Presten fortalte om de store linjene i livet til Sverre Worum fra han ble født i 1929 og bodde med foreldrene på Torshov, eller «Torshaug» som han selv sa, i de harde 1930-åra. Den lille familien bodde i et åtte kvadratmeter stort rom og faren var melkekjører.

Sverre fikk i unge år jobb som mekaniker, utdannet seg til yrkesfaglærer og ble fagforeningsmann. Han ledet sammenslutningen av yrkesfaglærere i NTL, Yrkesskolenes Landsforening, fra 1968 og ble den første forbundslederen i Skolenes landsforbund (SL) fra forbundets første år i 1982 og til han ble avløst av Gro Standnes i 1993.

– Å leve er å engasjere seg. Det var det han hadde lært, sa presten.

Han fortalte at Sverre Worum fra 1948 til 1952 var engasjert i Marshallhjelpen i Oslo.

Sverre Worum var blant annet engasjert i Venner av Israel i Norsk Arbeiderbevegelse og i Oslo Arbeiderparti.

Les minneordet: Sverre Worum var tillitsvalgt i all sin ferd

Skolenes landsforbund takket Sverre

– Sverre vil for alltid stå som en bauta for oss i Skolenes landsforbund. Vi har mye å være takknemlig for. Sverre var det vi i arbeiderbevegelsen kaller hel ved, sa forbundsleder Mette Johnsen Walker i sin minnetale.

Hun fortalte om den lange kampen Sverre Worum sto i spissen for innad i LO for å få støtte til å danne et eget LO-forbund for lærere og andre skoleansatte. Hun trakk fram hans store tro på å arbeide på tvers av yrkesgrupper i skolen og også hans vilje til å arbeide på tvers av partigrenser for å nå sine politiske mål. Hun hedret ham også for å løfte fram kvinner når verv skulle fordeles.

– I fjor feiret Skolenes landsforbund 40 år. Sverre var med og det var vi glad for, sa hun.

Forbundslederen fortalte også at Sverre Worum regelmessig var innom kontoret til Skolenes landsforbund i Folkets Hus for å slå av en prat og lese aviser.

«Vi vil virkelig savne ham», sa forbundsleder Mette Johnsen Walker.

Nils Arne Helgerød var solist i kirken. Organist var Erling Strøm. Det ble holdt minnestund for Sverre Worum på Sagene etter begravelsen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse