JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringas redningsplan for læreryrket har SVs fulle støtte

– Vi lover å bidra til at strategien blir enda bedre når den kommer til Stortinget, sier utdanningspolitisk talsperson Grete Wold i SV.
Grete Wold er utdanningspolitisk talsperson  i SV og medlem av utdannings- og forskningskomiteen i Stortinget.

Grete Wold er utdanningspolitisk talsperson i SV og medlem av utdannings- og forskningskomiteen i Stortinget.

Hanna Skotheim

sidsel@lomedia.no

Bakgrunnen for den nye strategien som ble lagt fram denne uka, er den store lærermangelen og at antall søkere til lærerutdanningene har falt kraftig flere år på rad.

Den er utarbeidet av regjeringa, i tett samarbeid med lærerorganisasjonene og øvrige organisasjoner i Nasjonalt forum for lærerutdanning og profesjonsutvikling.

– Vi trenger flere lærere

Grete Wold er utdanningspolitisk talsperson i SV og medlem av utdannings- og forskningskomiteen i Stortinget.

– Høyres regjeringsperiode var en åtte år lang demontering av læreryrket. Jeg er glad dagens regjering nå tar tak. Vi lover å bidra til at strategien blir enda bedre når den kommer til Stortinget, skriver hun i en e-post til FriFagbevegelse.

– Er det ett yrke her i landet hvor det trengs dyktige folk på hver eneste knaus og hvert eneste nes, så er det læreryrket. Da må vi være villige til å bruke penger på å sikre at vi har et godt tilbud i alle landsdeler, tilføyer hun

Ønsker flere yrkesgrupper i skolen

For å gi læreren tid til å gjøre jobben sin, mener Grete Wold og SV at det må satses på å få flere yrkesgrupper inn i skolen.

– Jeg tror lærere som faktisk får jobbe som lærere blir lenger i jobben. Nøkkelen er å styrke laget rundt eleven. Får vi flere yrkesgrupper inn, er det lettere for lærerne å kunne konsentrere seg om undervisning, skriver Grete Wold i e-posten til FriFagbevegelse. 

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse