JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spørsmål og svar om lærerstreiken

Bodil Gullseth, andre nestleder i SL, svarer denne gang på spørsmål om permitteringsvarsel og streikeuttak.
Hvordan vet jeg om jeg skal i streik eller ikke? spør en lærer.

Hvordan vet jeg om jeg skal i streik eller ikke? spør en lærer.

Berit Roald / NTB

SPØRSMÅL: Som følge av at en annen organisasjon har tatt ut svært mange av mine kolleger i streik, har arbeidsgiver valgt å sende meg et permitteringsvarsel. Vil jeg nå stå uten lønn så lenge konflikten varer?

Fortvila medlem

SVAR: En av fordelene ved å være organ­isert er at du har en sikring i slike situasjoner. 06.05.22 vedtok vårt forbundsstyre følgende:

«Dersom arbeidsgiver iverksetter permitteringer som følge av at andre organisasjoner streiker, vil medlemmer som rammes ha rett til samme støtte som under streik.»

Videre vedtok forbundsstyret at streike­bidrag skal være lik netto utbetalt månedslønn (nettolønn eksklusivt overtidstillegg og andre variable tillegg.)

For å få denne støtta, må du sende inn permitteringsvarselet og lønnsslipper fra de tre siste månedene (det betyr nå: april, mai og august).

Vi må selvfølgelig også ha kontonummeret som bidraget skal settes inn på. Dette sender du til streik@skolenes.no. Det vil være den 12. i måneden som er utbetalingsdag.

Forbundet vil til enhver tid ta stilling til om det ikke er mer hensiktsmessig å sørge for å levere streikevarsel fra den datoen du ville blitt permittert. Dette for å gi deg en mer aktiv rolle i konflikten. Hvert tilfelle behandles for seg.

SPØRSMÅL: Hvordan vet jeg om jeg skal i streik eller ikke? Vil jeg måtte følge med i media til enhver tid for å vite om jeg er tatt ut?

Småstressa lærer

SVAR: De som blir tatt ut i streik, har fått beskjed om det. Har du ikke fått beskjed, skal du møte på jobb som normalt.

Din lokale fagforening har full oversikt. Forbundet samarbeider med fylkeslag, hovedtillitsvalgt og plasstillitsvalgt om streike­uttaket på de enkelte ­skolene.

Det varierer litt hvor lang tid på forhånd vi vil klare å involvere det enkelte medlem. Vi forsøker å varsle medlemmene seinest i det vi sender varsler til Riksmekler, KS og arbeidsgiver.

Dette skal gjøres minst fire dager før opptrappingen iverksettes.

Debatt: «Hvorfor lærerstreik nå?» Tillitsvalgt Bjørnar forklarer

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse