JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet:

Et budsjett i riktig retning, men FLT venter fremdeles på flere av sine hjertesaker

Slik beskriver Ulf Madsen, forbundsleder i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT), Ap- og Sp-regjeringens tilleggsnummer til statsbudsjettet for 2022.
Forbundsleder Ulf Madsen er blant annet glad for at det bevilges penger til havvind.

Forbundsleder Ulf Madsen er blant annet glad for at det bevilges penger til havvind.

Kai Hovden

kai.hovden@lomedia.no

Budsjettet som Arbeiderpartiet og Senterpartiet presenterer, representerer en endring for viktige FLT-saker, ifølge forbundsleder Ulf Madsen.

Han trekker blant annet fram fagforeningsfradraget, som trappes opp fra 3850 kroner til 5800 kroner, at kuttene i tiltaksplasser reverseres og at det gis økte bevilgninger til tiltaket varig tilrettelagt arbeid (VTA).

– Ekstrabevilgningen til Enova er også et bidrag til grønn omstilling for næringslivet, poengterer Madsen.

Fornøyd med energisatsing

Madsen er glad for at det bevilges penger til havvind.

– FLT er bekymret for en fremtidig mangel på energi til industrien. Olje- og energidepartementet skal framover arbeide med ulike prosesser innen vindkraft til havs, og på den måten legge til rette for innovasjon og industriutvikling. Dette arbeidet haster, og det er bra at det settes av midler til dette nå, sier FLT-lederen.

Aktuelt: LO-lederen om statsbudsjettet: – Tydelig retning fra en regjering som vil bekjempe forskjeller

Venter utålmodig

Madsen legger ikke skjul på at FLT også venter utålmodig på at flere av forbundets hjertesaker skal løftes opp.

– Vi har en utålmodighet knyttet til å få på plass flere fagskoleplasser, og det å gi feriepenger tilbake til de permitterte og arbeidsledige. FLT vil medvirke i arbeidet for å få dette på plass, sier han.

Alt i alt opplever forbundslederen at budsjettet går i riktig retning når det kommer til FLTs kjernesaker. Madsen håper nå stortingsflertallet vil jobbe videre med regjeringen om budsjettet, og da særlig med tanke på feriepenger for permitterte og arbeidsledige og fagskoleplasser.

Oversikt: Slik treffer det nye statsbudsjettet lommeboka

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ledere, ingeniører og teknikere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse