JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT):

LO-forbund vil ha ny pensjonsalder for den politiske ledelsen

Forbundsstyret i FLT behandlet i januar muligheten for å endre pensjonsalderen for landsmøtevalgte i administrasjonen. Målet er å harmonere dette med samfunnsutviklingen og de øvrige ansatte i forbundets administrasjon.
ØNSKER ENDRING: Lars Christian Nilsen i FLTs forbundsstyre var klar på at tiden er inne for en endring.

ØNSKER ENDRING: Lars Christian Nilsen i FLTs forbundsstyre var klar på at tiden er inne for en endring.

Martin Guttormsen Slørdal

kai.hovden@lomedia.no

Siden landsmøtet i 1990 har pensjonsalderen for den politiske ledelsen i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) vært 60 år.

Forbundsleder Ulf Madsen orienterte forbundsstyret om saken, og han pekte blant annet på at det har vært et tidsskille når det gjelder hvordan man tenker om pensjonsalder.

– Den gang dette vedtaket ble fattet, kjempet man for å få pensjonsalderen ned. Slik er det ikke lenger i dag. Slik jeg ser det, er det naturlig at den politisk valgte ledelsen i FLT har samme pensjonsalder som de øvrige ansatte ved forbundskontoret, sa Madsen.

Plikten til å fratre som 60-åring ble fjernet i 2007, men fremdeles opplever man at FLT er i utakt med resten av samfunnet.

Les også: Pensjon fra første krone vil ikke gjelde for fullt før i 2026

– Et utviklingstrekk i samfunnet er at vi blir betydelig eldre i gjennomsnitt. Det fører også til at vi må stå lenger i arbeid for å opparbeide oss samme nivå på pensjonene som tidligere, påpekte Madsen.

Han viste til at levealdersjustering av pensjon nå er et kjent begrep, og at den alminnelige pensjonsalderen i Norge per i dag er satt til 72 år.

– Det foreslås derfor å innføre en fleksibel aldersgrense fra 62 år for forbundets valgte ledelse. Ingen kan velges lenger enn til den valgte fyller 70 år, sa Madsen.

Medlemmene i FLTs forbundsstyre var helt klart modne for å ta et skritt inn i fremtiden med tanke på pensjonsalder.

– Dette er en ventet sak i denne perioden, og overordnet tenker jeg at vi må ha et system som matcher de øvrige ansatte og bedrifts-Norge generelt. Dette er rett vei å gå, så får det være opp til landsmøtet om man eventuelt vil velge en 68-åring som leder. Det er viktig å ikke diskriminere noen som er yrkesaktive, slo Merete Jonas fast.

Hun fikk umiddelbar støtte fra Lars Christian Nilsen.

– Dette er helt i tråd med hva jeg mener. Til nå har vi hatt et diskriminerende grunnlag i bunnen, sa han.

Mye lest: Unni jobbet som lærer til hun var 73. Nå mister hun hele tjenestepensjonen: – Et ran

Truls Instanes Riise og Trond Rødsjø tok også til orde for å støtte innstillingen.

– Vi kan ikke gå på tvers av samfunnet for øvrig, sa Rødsjø.

Innstillingen ble vedtatt uten videre diskusjon, og det vil være opp til landsmøtet i FLT å eventuelt vedta en endring av pensjonsalderen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ledere, ingeniører og teknikere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse