JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tanker ved årsskiftet:

«Regjeringsskifte er ikke nok. For 2021 ønsker jeg meg en ny politisk kurs»

Natalia Zubillaga (40), leder for Norsk Tjenestemannslag ved Universitetet i Oslo.
Natalia Zubillaga (40) er leder for Norsk Tjenestemannslag ved Universitetet i Oslo.

Natalia Zubillaga (40) er leder for Norsk Tjenestemannslag ved Universitetet i Oslo.

Eirik Dahl Viggen

21.12.2020
12:00
21.12.2020 12:45

anne.siri@lomedia.no

Zubillaga sitter i arbeidsutvalget i 8.-marskomiteen i Oslo. Vi intervjuet henne i februar om 8. mars, om hennes politiske oppvåkning og om begeistringen for Frida Kahlos kunst.

Dette er Natalias egne ord, som fortalt til Anne Siri Renå:

Å drive fagforening fra kjøkkenbordet har selvfølgelig ikke vært enkelt, hjemmekontor oppleves ulikt for folk. Foreningen har klart seg bra, vi drar lasset sammen. Synlighet og tilstedeværelse overfor medlemmene har vært viktig, vi har drevet med skolering og funnet møteplasser. Men hjemmekontor må ikke bli normalen, vi trenger å møte hverandre for å diskutere og bygge fellesskap.

Vi organiserer alle ansattgrupper på universitetet, og det er viktig for oss å ivareta bredden. For stipendiatene kan nedstengingen få store konsekvenser, de får ikke nok tid til å bli ferdige med avhandlingene, og mange har heller ikke hatt tilgang til viktig utstyr, som kilder.

Folk gjør en enorm innsats for å holde viktige samfunnsfunksjoner i gang. Samtidig tenker jeg på de permitterte og økende antall arbeidsledige. Når vi stenger ned, må staten føre en politikk som gir folk jobb.

Vi trenger en sterk velferdsstat og fellesskapsløsninger. For 2021 ønsker jeg meg en ny politisk kurs, regjeringsskifte er ikke nok. Et nytt flertall må ha politikk som kommer arbeidsfolk og det store flertallet til gode. Fagbevegelsen må være systemkritisk og stille politiske krav som fører til reelle endringer. Vi må slutte å se på markedsløsninger som naturgitte selvfølgeligheter, som hele tiden skal trumfe fellesskapet.

Ellers i livet savner jeg familien min som jeg bare har sett noen få ganger i år. Heldigvis har de kommet seg på Messenger. Og selvsagt pynta jeg tidlig til jul, pynten snek jeg inn over flere uker.

Tanker ved årsskiftet:

2020 har vært et krevende år for alle. Her tar vi opp tråden med noen av de tillitsvalgte vi har møtt, vi har spurt dem om året som har gått og hva de tenker om det som kommer.

9 tillitsvalgte:

Jeanine Norstad (Skolenes landsforbund)

Natalia Zubillaga (Norsk Tjenestemannslag)

Iftikhar Hussain (Fagforbundet)

Ståle Johansen (Fellesforbundet)

Camilla Hermansen (Handel og Kontor)

Rainer Ingebrigtsen (Fellesforbundet)

Helena Bozicevic (Fellesforbundet)

Anne Rigmor Eliassen (Fagforbundet)

Guri Arna Korstad (Fagforbundet)

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
21.12.2020
12:00
21.12.2020 12:45