JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NISO

Tidligere Molde-spiller vil fortsette som forbundsleder

Torsdag starter NISO sitt landsmøte, hvor idrettsutøverne skal velge nytt forbundsstyre.
Kristoffer Paulsen Vatshaug (42) har sagt ja til å fortsette som leder i NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon.

Kristoffer Paulsen Vatshaug (42) har sagt ja til å fortsette som leder i NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon.

Sissel M. Rasmussen

trond.elstad@lomedia.no

– Jeg sitter ikke og finregner, men vet at NISO nå har over 1800 medlemmer. Det er «all time high», og det må vi være godt fornøyd med, sier Kristoffer Paulsen Vatshaug.

Det er en økning med omtrent 100 medlemmer på et halvt år.

30. mai har Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) landsmøte. Vatshaug foreslås som forbundsleder for fire år. Den tidligere OL-vinneren i hopp, Maren Lundby, har også sagt ja til å fortsette i styret.

Hele styret er foreslått gjenvalgt bortsett fra varamedlem Ingrid Moe Wold, som erstattes av Ina Vårhus.

Valgkomiteens begrunnelse for dette er å ha en aktiv kvinnelig utøver fra fotball i styret.

Valgkomiteens forslag til nytt styre

Forbundsleder: Kristoffer Paulsen Vatshaug (4 år) 

Nestleder: Karoline D. Breivang 

Styremedlemmer: Mushaga Bakenga (2år), Cathrine Dekkerhus, Gøran Johannessen, Niklas Roest, Maren Lundby (1 år), Kristine Bøe (ansattrepresentant) 

Varamedlemmer: Tore Reginiussen (2 år), Amanda Kurtovic, Ina Vårhus (3 år), Eivind Vold, Andreas Stene

 

Faglig sterk

Vatshaug ble valgt som konstituert leder 1. november i 2023 etter at Erlend Hanstveit ble hentet inn som statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet.

Leder i valgkomiteen, Andre Nerheim, forteller at det er en enstemmig valgkomité som har samlet seg om Vatshaug.

– Alle tilbakemeldinger vi har fått på Kristoffer er positive. Han er dyktig til å administrere, og god til å lytte til medlemmenes utfordringer. Samtidig som han er meget entusiastisk i jobben og faglig sterk, sier han.

Nerheim er til daglig leder for samfunnskontakt og strategi i LO.

Tidligere har man valgt forbundsleder for NISO for to år om gangen. Denne gang foreslår valgkomiteen at leder velges for fire år, og at styremedlemmer kan velges for en periode på en, to og tre år.

Nerheim forteller at en av årsakene til at man foreslår at leder velges til fire år, er for å gi styret og administrasjonen større arbeidsro. Han tror også at det vil gjøre lederrollen mer attraktiv hvis perioden utvides.

– Det blir da opp til landsmøtet om de er enige i innstillingen til valgkomiteen, sier Nerheim.

Gir trygghet

Vatshaug sier at det gir trygghet å være en del av LO som nå har passert en million medlemmer.

– Vi har en felles kraft av å være med i LO. Det er retten til å organisere seg, gode forsikringsordninger, og en overenskomst (tariffavtale) som skal forhandles til høsten. På noen måter har det vært en læringsprosess å være leder i NISO, men jeg visste hva jeg gikk til. Jeg har vært opptatt av å samle laget. Ellers som man sier på fotballspråket: «Å spille de andre gode». Jeg er på en bra plass i livet, sier han.

Vatshaug forteller at han etter et drøyt halvt år i stillingen har erfart at innholdet i overenskomsten må bli informert bedre om. Den må respekteres og brukes aktivt for å skape en god dialog mellom utøverne og arbeidsgiverne.

– Da er det også lettere å finne løsninger begge parter kan leve med, poengterer han.

Den tidligere Molde-profilen Kristoffer Paulsen Vatshaug (42) vil gjerne fortsette som NISO-leder. Han har en enstemmig valgkomite i ryggen før det digitale landsmøtet 30.mai. 2024.

Den tidligere Molde-profilen Kristoffer Paulsen Vatshaug (42) vil gjerne fortsette som NISO-leder. Han har en enstemmig valgkomite i ryggen før det digitale landsmøtet 30.mai. 2024.

Sissel M. Rasmussen

Et liv etter idretten

En idrettskarriere er ganske kort når man ser livsløpet under ett. Derfor er NISO opptatt av at utøverne tar utdanning både underveis og etter at de har lagt opp.

NISO samarbeider med Idrettens Karrieresenter, hvor man for eksempel kan bygge nettverk med arbeidslivet, være «trainee», og ta digital utdanning.

– Dette fungerer godt i dag, og det er noe vi vil satse mer på framover. Det kan ikke understrekes mange nok ganger hvor viktig det er å forberede seg på et liv etter idretten, poengterer Vatshaug.

En stor ære

I et intervju med LO-Aktuelt sa Vatshaug blant annet dette etter at han ble konstituert som forbundsleder:

«Jeg ble svært overrasket da forespørselen kom fra Tom Høgli i valgkomiteen. Dette er en sjanse som ikke dukker opp ofte. Samtidig var det en ære å bli spurt. Dette var ikke noe jeg hadde forhørt meg om. Derfor tenkte jeg for meg selv. Jeg kan og jeg vil bli leder i NISO»

Vatshaug var tillitsvalgt i Molde da fotballspillerne streiket i fire-fem dager i 2011. Kravet var bedre tilpasset fotballsko, og de fikk til slutt kravet innfridd.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse