JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rettssak mellom Evry og tillitsvalgt John Christian Hanssen

Tillitsvalgt sagt opp etter 33 år som ansatt. Nå går han til sak for å beholde jobben

Tillitsvalgte John Christian Hanssen ble satt på lista over overtallige. Nå kommer saken i retten.
I RETTEN: John Christian Hanssen og saken mot Evry starter i morgen. Her er Hanssen avbildet under Oslokonferansen, som blant annet handlet om tillitsvalgtarbeid under press.

I RETTEN: John Christian Hanssen og saken mot Evry starter i morgen. Her er Hanssen avbildet under Oslokonferansen, som blant annet handlet om tillitsvalgtarbeid under press.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

John Christian Hanssen har over 33 års ansiennitet hos Evry og selskapets forgjengere, mange av årene som tillitsvalgt. Han ble satt på lista over overtallige i en av mange nedbemanningsprosesser selskapet har vært gjennom siste årene.

Hanssen finner seg ikke i det, og saken kommer nå i retten. Problemstillingen skal opp i Asker og Bærum tingrett i morgen. EL og IT Forbundet bestrider ikke at Evry har behov for nedbemanning, men mener utvelgelsen av Hanssen er feil.

Overtallig-lista

Etter at de to store norske IT-selskapene EDB og Ergogroup ble slått sammen til EDB Ergogroup og senere døpt Evry, har det vært mange runder med nedbemanninger. Siden 2010 har Hanssen i praksis jobbet som tillitsvalgt på fulltid.

Han ble først satt på overtallighetslista i 2014, men ble berget av en omorganisering. Men så ble avdelingen Hanssen ble omplassert i lagt ned, og Hanssen kom igjen på overtallighetslista.

Tillitsvalgtjobben har ført til at han ikke selv har fått oppdatert egen faglig kompetanse, slik at den er blitt utdatert. Esben Smistad fra IKT Bransjens Fagforening har i et tidligere intervju påpekt at det ikke er mulig å opprettholde faglig kompetanse for en tillitsvalgt i samme grad som vanlige ansatte.

Velkjent problemstilling

Miljøet rundt EL og IT anser saken som et angrep på tillitsmannsarbeidet i bransjen, noe det ikke er første gang de opplever. Per Gunnar Salomonsen i samme fagforening har tidligere nevnt Opplysningen 1881, IKT Umoe og Atea, men også i andre bransjer der EL og IT organiserer arbeidstakere er kampen om tid til tillitsvalgtarbeid en velkjent problemstilling.

Rettssaken går fra tirsdag til torsdag denne uken. Evry har tidligere understreket overfor Nettverk at Hanssen har blitt tilbudt både videreutdanning for å utvikle sin faglige stilling og romslig sluttpakke med karrierebistand. Selskapet sier de har lagt til rette for at Hanssen kan utføre sitt verv som tillitsvalgt på linje med øvrige fagforeninger.

På LOs vegne er det advokat Edvard Holm Bakke som kjører saken for Hanssen. Evry representeres av NHO-advokat Kurt Weltzien. I sivile saker med hovedforhandling er det vanlig at dommen avsies innen to uker etter at rettssaken er avsluttet og deretter sendes advokatene.

• (13.09.2016:) Evry-tillitsvalgt John Christian Hanssen ble sagt opp - støttespillere frykter for fagbevegelsens fremtid

• (18.03.2016) Rogaland-montører støtter Evry-Hanssen

• (04.03.2016:) Oppfordrer Evry til å stanse oppsigelsen av hovedtillitsvalgt

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse