JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Landsmøte i Fellesforbundet i oktober

– Djevat kaller en spade for en spade

Djevat Hisenaj fra Bergen løftes fram som nok en kandidat til Fellesforbundets nye ledelse.  
STÅR OPP FO BRANSJEN: Djevat Hisenaj har gjort et solid arbeid for hotell- og restaurantansatte i Bergen. Nå ønsker han å stille til valg for å ta jobben opp på nasjonalt nivå. Her er han avbildet som delegat på LO-kongressen i 2022.

STÅR OPP FO BRANSJEN: Djevat Hisenaj har gjort et solid arbeid for hotell- og restaurantansatte i Bergen. Nå ønsker han å stille til valg for å ta jobben opp på nasjonalt nivå. Her er han avbildet som delegat på LO-kongressen i 2022.

Håvard Sæbø

has@lomedia.no

Avdelingsleder Merethe Solberg i Fellesforbundets avdeling for hotell- og restaurantansatte i Oslo mener det står respekt av jobben Hisenaj har gjort i Bergen.

I løpet av 20 år har han stått i spissen for å bygge opp en stor og velfungerende avdeling for hotell og restaurant. 

– Han er uredd, har pågangsmot og er ikke redd for å kalle en spade for en spade, sier hun. 

Nå lanserer hun sin lederkollega for hotell- og restaurantansatte i Bergen som kandidat til en av to ledige plasser i Fellesforbundets ledelse.

– Med sin lange erfaring som fagforeningsleder, har Hisenaj allerede vist at han vil gjøre en god jobb for den svakeste gruppen i Fellesforbundet, sier Solberg. Valget skjer under landsmøtet i Oslo, som starter 20. oktober. 

Vil heve standarden

Hisenaj sier han fortsatt har mye ugjort, selv etter 20 år i fagbevegelsen, og mange år som servitør før det. En plass i Fellesforbundets ledelse vil gi han mulighet til blant annet å jobbe med å forbedre den såkalte Riksavtalen. Det er tariffavtalen for ansatte i hotell, restaurant og reiseliv.

– Jeg vil utvikle tariffavtalen til å bli tilpasset både nåtid og framtid. Noe utdatert må ut, og en del nye bilag for ulike grupper inn. Det må for eksempel bli mer attraktivt å ta fagbrev, og man må heve dem som vil satse på bransjen ved for eksempel høyere fagbrevtillegg, sier 57-åringen til Magasinet for fagorganiserte.

Det at det allerede sitter en fra hotell og restaurant i Fellesforbundets ledelse (Clas Delp), mener Hisenaj ikke har noe å si, dersom landsmøtet vil ha han inn i ledelsen.  

 – Vi er på mange måter det svakeste leddet i forbundet. Derfor må vi i enda større grad bli et solidaritetsforbund, som løfter dem som trenger det mest. Det er store muligheter i denne bransjen. Her i Bergen har vi for eksempel gjennom systematisk arbeid klart å organisere 100 prosent av hotellene i byen. Vi må huske at dette er en bransje med en lysende framtid, som trenger mange folk. Men da må vi også gjøre den mer attraktiv, sier Hisenaj, som lover å være en tydelig nasjonal stemme, hvis han får den muligheten.

Merethe Solberg mener det ville styrket arbeidet å få inn en med såpass mye erfaring fra bransjen, men ønsker også at yngre krefter får plass. Hun vil derfor benytte anledningen til å heie fram Joakim Gebhardt til den andre ledige plassen i ledelsen.

To plasser

Valg til ledelsen er alltid en av de store sakene på landsmøtet til det største LO-forbundet i privat sektor. Selve innstillingen til hvem som skal utgjøre ledelsen de neste fire åra, er det en valgkomité på landsmøtet som står for. Men allerede nå er det ulike miljøer som stiller seg bak kandidater de ønsker å få valgt inn. Det er trolig to plasser som skal fylles opp i ledelsen som består av åtte personer. Ventelig kommer både leder Jørn Eggum og nestleder Kine Asper Vistnes til å søke gjenvalg. Dermed er det trolig kampen om verv som forbundssekretær som nå er i gang.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse