JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Landsmøte i Fellesforbundet i oktober

Mener Joakim Gebhardt er et hett navn til ledelsen i Fellesforbundet

Joakim Gebhardt er tidligere ungdomssekretær i Fellesforbundet. Nå vil flere ha ham inn i forbundets ledelse.
KANDIDAT: Joakim Gebhardt jobber i Fellesforbundets tariffavdeling. Nå er han foreslått til forbundsledelsen.

KANDIDAT: Joakim Gebhardt jobber i Fellesforbundets tariffavdeling. Nå er han foreslått til forbundsledelsen.

Håvard Sæbø

harald@lomedia.no

– Jeg syns Joakim er et hett navn til forbundsledelsen, sier Rolf Geir Hillestad, som både er leder for forbundets avdeling 7 i Vestfold, og medlem av forbundsstyret.

– Han ser helheten i forbundet. De som skal sitte i ledelsen kan ikke bare ha oversikt over én bransje, sier Hillestad til Magasinet for fagorganiserte.

– Dessuten er han ung, og har også erfaringer med hvordan det er å ha en annen etnisk bakgrunn enn flertallet.

Gebhardt er også foreslått av Richard Storevik, leder for avdeling 5 i Bergen, Fellesforbundets største avdeling.

Aktuell: Industritillitsvalgte mener industrien blir neglisjert: Vil ha Steffen Høiland inn i ledelsen

– Ett forbund

To i Fellesforbundets ledelse går av på landsmøtet i oktober, så det må minst to nye inn. Og Gebhardt selv er klar – dersom landsmøtet vil ha ham.

– Jeg sier ja hvis jeg er ønsket, sier han.

Og grunnene til at han mener han er egnet, er de samme som dem Hillestad trekker fram: Allsidighet, og spesielle erfaringer.

– Jeg er rørlegger, og var klubbleder før jeg kom inn som ungdomssekretær i 2015, og i tariffavdelingen fra 2018. Jeg har jobbet med mye forskjellig i forbundet. Så jeg kjenner organisasjonen godt, sier Gebhardt.

– Og alle i ledelsen skal representere alle. Det er jo en grunn til at vi heter Fellesforbundet. Vi er ett forbund som representerer mange forskjellige bransjer.

Småbarnsfar og minoritet

Gebhardt er etter hvert blitt 36 år gammel, så han er ikke lenger formelt forbundsungdom. Likevel vil han være ung i et toppverv i fagbevegelsen.

– Jeg tror det er bra at en ledelse består av folk i forskjellige livsfaser, også småbarnsforeldre, sier han.

– Jeg har tre døtre på åtte, seks og ett år. Jeg skjønner hva tidsklemma er. Og jeg veldig opptatt av likestilling, og at jentene mine skal få de samme mulighetene som gutter.

Det med likestilling gjelder også på andre felt.

– Min biologiske far er fra India, så jeg vet hvordan det er å se annerledes ut i Norge og hvordan man fortsatt kan få gjennomgå for det. Og det er viktig å ha noen i ledelsen som har opplevd, unnskyld uttrykket, denne faenskapen som rasisme er, sier Gebhardt.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse