JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om folk:

Arne Hagen fikk hederspris for kampen mot sosial dumping

– Det viktigste er å bli kvitt bemanningsbransjen, sier den pensjonerte fagforeningslederen og tømreren.
Arne Hagen, tdligere leder av Fellesforbundets avd. 8 Telemark, har yrkesbakgrunn som tømrer. Han gjorde seg særlig bemerket i arbeidet for å få på plass Skiens-modellen.

Arne Hagen, tdligere leder av Fellesforbundets avd. 8 Telemark, har yrkesbakgrunn som tømrer. Han gjorde seg særlig bemerket i arbeidet for å få på plass Skiens-modellen.

Håvard Sæbø

hanne@lomedia.no

Den tidligere lederen av Fellesforbundets avd. 8 Telemark har en lang merittliste veldig få kan skilte med, men så har han også vært aktiv tillitsvalgt siden 1970-tallet.

Det er i det siste vervet, som leder av avd. 8 han har gjorde seg mest bemerket, ifølge LO Grenland som tildelte ham hedersprisen ved en høytidelighet i Skien 1. mai.

Det er hans seige kamp mot sosial dumping og for et seriøst arbeidsliv han først og fremst vil bli husket.

– Det er vel først og fremst Arnes fortjeneste at det ble en Skiens-modell, da han banket så mange ganger på døren til ordføreren at det til slutt ble en realitet. Arne var også pennefører for Telemarks-modellen som tar seriøsitetsreglene enda et hakk videre fra Skiens-modellen, heter det fra LO Grenland.

Les også: Her låner bedriftene folk av hverandre før de leier

Tom Egil Flata skriver i tildelingen at Arne også hadde mange år bak seg i styret i LO Grenland, og det gikk ikke et eneste møte uten at resten av styret fikk høre grufulle historier fra arbeidslivet som Arne forsøkte å gjøre noe med.

Da han gikk av med pensjon i 2019, hadde han to perioder bak seg i forbundsstyret i Fellesforbundet, og han har reist land og strand rundt som ambassadør for det de fikk gjennom i Telemark og Skien og som ble modeller for resten av landet.

– Det viktigste er å bli kvitt bemanningsbransjen. Sammen med riksentreprenørene har de hovedansvaret for det useriøse arbeidslivet. Jeg er skuffet over at Fellesforbundet ikke vil forby bemanningsbransjen. Men der må jeg berømme Byggmesterforbundet for å peke seg positivt ut. Det er over ti år siden de ville stille krav til hvem som kunne etablere seg i bransjen, sier Arne Hagen, som også ble tildelt LOs høyeste utmerkelse, Pioneren, da han gikk av med pensjon.

Les også: På denne byggeplassen er bemanningsbyrå og innleie fremmedord

– Nå er jeg pensjonist. Jeg høgger ved og så kommenterer jeg politikere på Facebook, sier Arne Hagen, som har yrkesbakgrunn som tømrer.

Noen politisk karriere ble det ikke etter medlemskap i SUF, da moderpartiet het SF.

– Det var ikke noe parti som passet, sier han. Og på spørsmål om han har råd å komme med til dagens tillitsvalgte, så svarer Arne Hagen:

– Stå på! Ikke vær redd!

Navn: Arne Hagen

Aktuell med: Fikk LO Grenlands hederspris

Alder: 73,5 år

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse

Navn: Arne Hagen

Aktuell med: Fikk LO Grenlands hederspris

Alder: 73,5 år