JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fellesforbundets landsmøte

Bygg-leder Joachim Espe løftes fram som kandidat til Fellesforbundets ledelse

Det spisser seg til i kampen om plassene i den nye ledelsen i Fellesforbundet, en drøy uke før landsmøtet åpner i Oslo.
Joachim er rørlegger og leder i Bygningsarbeidernes fagforening i Oslo, Han vil kjempe for en plass i ledelsen i Fellesforbundet.

Joachim er rørlegger og leder i Bygningsarbeidernes fagforening i Oslo, Han vil kjempe for en plass i ledelsen i Fellesforbundet.

Erlend Angelo

eline@lomedia.no

Nå er det leder for Bygningsarbeidernes fagforening i Oslo, rørlegger Joachim Espe, som lanseres som kandidat. Espe har sittet i forbundsstyret den siste landsmøteperioden, og regnes som en av de drivende kreftene i kampen for å få på plass kraftige innstramminger i reglene for bruk av innleie.

– Jeg er veldig glad for at Joachim Espe har sagt seg villig til å gå for en plass i ledelsen i forbundet. Det vil være en berikelse for forbundet å få inn en som ham. Han har de siste fire årene bevist at han er genuint opptatt av hele forbundet og at han forstår organisasjonen. Jeg kjenner Joachim som en veldig engasjert person, som bidrar til gode og solide diskusjoner.

Det sier Jorge Dahl, som leder Unionen fagforening – byggavdelingen i Bergen.

– Joachim Espe er en dyktig mann med et brennende hjerte mot sosial dumping. Han har mye å bidra med i ledelsen, sier Unionen-leder Jorge Dahl.

Støtte i bygg

Etter det Magasinet kjenner til har Espe også støtte fra andre deler av byggmiljøet, som i Telemark og Trondheim. Også tunge avdelinger innen industri og og transport i forbundet signaliserer at de er positive til Espes kandidatur.

Men det blir kamp om plassene.

Nylig ble det klart at en annen rørlegger, Joakim Gebhardt, også ønsker seg inn i ledelsen. I tillegg har industriarbeider fra Sauda Steffen Høiland blitt lansert som kandidat.

Begge disse er medlem av Arbeiderpartiet, mens Espe er medlem i Rødt.

Det er til slutt valgkomiteen på landsmøtet som innstiller på hvem som skal velges. Det er ventet at leder Jørn Eggum tar gjenvalg, og det samme gjelder nestleder Kine Asper Vistnes. Imidlertid blir det trolig to ledige plasser som forbundssekretærer. Det er disse det nå kappes om. Selve valget skjer på landsmøtets nest siste dag, 24. oktober.

Satse på migrantarbeidere

Joachim Espe sier til Magasinet at han ønsker å ta med seg erfaringene fra arbeidet for faste ansettelser og mot sosial dumping og lavlønnskonkurranse, inn i forbundet sentralt.

Espe og avdelingen han leder i Oslo har vært primus motor i blant annet en rekke politiske streiker og markeringer for å forby bemanningsbransjen.

– Joachim har stått for et systematisk arbeid for å kartlegge og dokumentere konsekvensene av løsarbeid. jeg vil si at han og avdelinga hans har stått i spissen for å få satt en dagsorden, og at vi neppe hadde hatt de strenge reglene mot innleie vi nå har fått uten dem, sier Jorge Dahl.

Espe selv understreker at et annet perspektiv han ønsker å ta med seg inn i ledelsen er viktigheten av et godt arbeid for å få organisert migrantarbeidere.

– De utgjør en potensielt stor kraft, både som organiserte og tillitsvalgte, sier Espe.

Han ønsker også å ha tett kontakt med grasrota og å jobbe for at ledelsen forholder seg lojal til vedtak fattet på landsmøtet – også i tilfeller der ledelsens opprinnelige innstilling ikke vant fram.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse