JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Godt Brød-ansatte er klare for å streike for tariffavtale i Trondheim

Ni ansatte ved Godt Brød i Trondheim gjør seg klare for streik. Torsdag morgen 6. desember er første streikevakt om ikke ledelsen i bedriften snur i spørsmålet om tariffavtale.
Ane Aasmundstad Sommervold og åtte kolleger ved Godt Brød i Trondheim gjør seg klare til å streike for tariffavtale.

Ane Aasmundstad Sommervold og åtte kolleger ved Godt Brød i Trondheim gjør seg klare til å streike for tariffavtale.

Erlend Angelo

erlend@lomedia.no

Det er spent gjeng som nå forbereder seg på konflikt. Torsdag morgen 6. desember ikler ni ansatte seg de gule streikevestene – om de må.

– Vi håper jo det løser seg før den tid, men hele gjengen er forberedt på streik, sier Ane Aasmundstad Sommervold, som er tillitsvalgt ved Godt Brød-kafeen i Trondheim sentrum.

Streikeviljen har vært der ei stund. Da Magasinet møtte Aasmundstad Sommervold i Trondheim tidligere i høst, sa at hun tanken på å streike var litt kul, at man følte seg som en del av noe større hvis noe sånt skal skje.

Ungdommen i Trondheim krever tariffavtale

Når ser det ut til å gå troll i ord.

– Jeg vil jo helst ikke ut i streik, men det er kult at alle er villige til å gjøre det. Det er fint måten vi alle står samla om det. Samtidig er det ingen av oss som synes dette er noe gøy, innrømmer Aasmundstad Sommervold.

Godt Brød: – Jobber med saken

Richard Müller er eier og daglig leder i Godt Brød Norge AS, inkludert styreleder ved avdelingen i Trondheim sentrum. Müller sier de jobber hardt med saken.

– Jeg sitter midt oppi det nå, og vi prøver å finne en løsning, sier han i en kort kommentar til Magasinet for fagorganiserte.

Fellesforbundet: – Skuffet

Jan Kristian Hammernes, avdelingsleder for Fellesforbundet i Midt-Norge, var forbundets representant i møte hos Riksmekleren.

Der kom de aldri fram til noe som var i nærheten av en løsning på tariffkravet – blant annet på grunn av snakk om at det er krevd feil tariffavtale.

– Vi har avklart dette innad i LO, så den problematikken er ikke relevant, sier Hammernes, som er skuffet over manglende samarbeidsvilje hos motparten.

I etterkant av møtet har det vært dialog mellom partene, uten at det gjør Hammernes styrket i troen på en løsning utenom streik.

– Vi har et tynt håp om løsning, men vår opplevelse er at Godt Brød har trenert dette helt fra starten av. Vi kunne snakket sammen mye tidligere.

Børge Ånesen, leder for Fellesforbundets hotell- og restaurantavdeling i Trondheim, synes det er synd at arbeidsgiver ikke ser verdien i en tariffavtale og medbestemmelsen den gir.

– I 2018 burde det være unødvendig å true med streik for å få dette på plass.

Eksamen og konflikt

I mellomtiden forbereder de ansatte seg på streik. Og det midt i en nokså stressende eksamenstid, for de fleste på Godt Brød er studenter som jobber deltid.

– Det er ei ubeleilig tid sånn sett, men vi gjør det som trengs, alle er innforstått medd det. Vi står på kravet, sier Ane Aasmundstad Sommervold.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse