JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Rådgiver i Fellesforbundet blir statssekretær

Vegard Grøslie Wennesland går fra Fellesforbundet til næringsdepartementet.
Vegard Grøslie Wennesland. Bildet er fra 2021, tatt i forbindelse med ti års markeringen av terroren på Utøya.

Vegard Grøslie Wennesland. Bildet er fra 2021, tatt i forbindelse med ti års markeringen av terroren på Utøya.

Håvard Sæbø

eline@lomedia.no

I det Cecilie Myrseth (Ap) går fra fiskeri til næringsminister, får hun med seg den erfarne fagligpolitiske rådgiveren i Fellesforbundet Vegard Grøslie Wennesland som statssekretær.

Wennesland har de siste åra jobba tett med forbundsleder Jørn Eggum om det fagligpolitiske arbeidet i forbundet, og da særlig med å engasjere medlemmene politisk i forbindelse med valg.

– Jeg har i mange år jobbet med å formulere krav, så nå blir det spennende å komme inn i politikken og se fra den andre siden hvordan praktisk politikk blir til, sier en glad Wennesland.

Han mener bakgrunnen fra fagbevegelsen er en trygg og god ballast å ha med seg inn i departementet.

– I løpet av de elleve åra jeg har vært i Fellesforbundet har jeg møtt utallige fantastiske tillitsvalgte og medlemmer som ønsker å ha gode, trygge jobber – og forutsigbare rammevilkår. Dette er superrelevant å ha med seg inn i næringsdepartementet, sier Wennesland.

Vegard Grøslie Wennesland er 40 år gammel og fra Oslo. Han har tidligere studert Midtøsten-studier, som han har master i. Wennesland har mangeårig bakgrunn fra AUF, der han blant annet var leder for AUF Oslo. Senere har han ledet Arbeiderpartiets lokallag på St. Hanshaugen. Mellom 2013 og 2017 var han vara på Stortinget for Oslo Ap.

– Jeg er stolt av at partiet rekrutterer fra fagbevegelsen til sitt apparat, og tenker at det er helt naturlig at forbund som Fellesforbundet bidrar med mannskap, sier Wennesland.

Utøya-overlever: Savner oppgjør med tankegodset bak terroren

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse