JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forsikring til medlemmer i Fellesforbundet:

To nyheter i advokat- og reiseforsikringene til Fellesforbundet-medlemmene

Studenter og medlemmer som ikke er yrkesaktive får tilbud om advokatforsikring, og enslige kan få billigere reiseforsikring.

Erlend Angelo

hanne@lomedia.no

LOfavør Advokatforsikringen ble innført fra mai 2020 for alle yrkesaktive hovedmedlemmer i Fellesforbundet som bor i de tre skandinaviske landene. Æresmedlemmer til og med 70 år kom inn i ordningen fra juni samme år, og alle medlemmer som kom fra Norsk Transportarbeiderforbund fikk tilbud om å gå over på Fellesforbundets avtale fra januar 2020.

I dag har 70.964 av forbundets medlemmer denne advokatforsikringen.  

Nye tall: Dette er snittlønna i over 360 yrker

Advokatforsikring for flere

Nå får altså rundt 45.700 flere medlemmer – studentmedlemmer og medlemmer som ikke er yrkesaktive – et valgfritt tilbud om å kjøpe advokatforsikringen. Tilbudet vil bli sendt ut på epost og SMS i begynnelsen av februar. 3.600 medlemmer som forbundet ikke har epostadressen til, vil få dette tilbudet i posten.

Dette forsikringstilbudet vil være åpent for kjøp i to måneder, og forsikringen gjelder bare for folk bosatt i Norge, Sverige og Danmark. 

Prisen for advokatforsikringen er 63 kroner måneden. Forsikringen vil løpe så lenge medlemskapet gjør det. 

Forsikring: Som LO-medlem kan du være forsikret hvis du eller dine blir rammet av ulykke eller død

Reiseforsikring for enslige

LOfavør reiseforsikring har hittil vært en helårs forsikring med familiedekning. Innspill som har kommet inn har gjort at Fellesforbundet og Fagforbundet sammen har forhandlet fram en forsikring for enslige til en gunstig pris med forsikringsselskapet Fremtind.

De som har familiedekning i dag og som ønsker en dekning som enslig, må selv ta kontakt med Fremtind for å få endret avtalen. Forsikringen har siden oppstart vært tilgjengelig for alle forbundets medlemsgrupper unntatt elevmedlemmene. Prisen for LOfavør reiseforsikring for 2022 blir på kr 1.140 for familier og 840 for enslige under 67 år. For medlemmer over 67 år blir prisen med familiedekning 1.908 og 1.332 for enslige.

– Fordelen med kollektive ordninger er at medlemmene får forsikringene til en langt lavere pris enn om hver enkelt skal kjøpe dem hver for seg. Både advokat- og reiseforsikringen har vært tilgjengelige for individuelt kjøp gjennom LOfavør, men da til en langt høyere pris, enn vi har framforhandlet nå, sier forbundssekretær Clas Delp.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse