JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kommentar

«Vi skal presse på for at den nye regjeringen følger opp våre krav»

Selv om valget er vunnet, så starter arbeidet egentlig nå, skriver Jørn Eggum.

Selv om valget er vunnet, så starter arbeidet egentlig nå, skriver Jørn Eggum.

Håvard Sæbø

Dette er et meningsinnlegg. Det er skribentens mening som kommer til uttrykk. Du kan sende inn kronikker og kronikkinnlegg til FriFagbevegelse på epost til debatt@lomedia.no
Warning
Nå skal vi ha gjennomslagene.

Fra landsmøtet i 2019 fikk forbundet en klar marsjordre – vi må ha et regjeringsskifte, vi ønsker en rødgrønn regjering.

Det er deilig å se at det norsk folk ikke bare har lest Fellesforbundets landsmøtevedtak, men at de også har fulgt det!

Vi får to personer som er medlemmer av forbundet inn på Stortinget: Per Vidar Kjølmoen fra Møre og Romsdal og Jorodd Asphjell fra Sør-Trøndelag. Begge fra Ap. Så har vi flere på varaplassene, også fra andre partier, som nok kommer til å møte en del på Stortinget.

Vi gleder oss over de vi får inn og lover oss selv å jobbe hardere for at det skal bli enda flere i fremtiden.

Kommentar: «Elkjøps snuoperasjon bør være eksempel til etterfølgelse for mange bedrifter»

Valgnatta var en historisk seier for venstresiden i Norge. Og det er det lov å glede seg over. Men vi hviler ikke.

Vi har allerede gitt våre innspill til de rødgrønne partiene på hva som må være med i en ny regjeringsplattform. For selv om valget er vunnet, så starter arbeidet egentlig nå. Nå skal vi ha gjennomslagene! Det skal synes at vi har en rødgrønn regjering.

• Det skal strammes inn på innleie.

• Det skal bli billigere å være fagorganisert.

• Klimamålene skal nås på en måte som skaper arbeidsplasser – ikke stenger dem ned.

For det ligger mange oppgaver foran oss. Vi skal presse på for at den nye regjeringen følger opp våre krav om et bedre regelverk for arbeidslivet vårt.

Men vi må også være beredt til å forsvare en rødgrønn regjering som skal føre en ansvarlig økonomisk politikk. Erna Solbergs regjering kastet penger rundt seg for å sikre sin egen makt, nå må pengene brukes for sikre arbeidsplasser i Norge.

Kommentar: «SAS og Norwegian driver en avansert form for fagforeningsknusing»

Det er mange som skal takkes for innsatsen i denne valgkampen. Kanskje først og fremst medlemmer og tillitsvalgte som har jobbet med dette ute på bedriftene og stått i de vanskelige diskusjonene.

Jeg blir så stolt over organisasjonen og hva den kan få til når den jobber sammen. Valgkamp er et slikt eksempel. Tusen, tusen takk til alle dere som bidro!

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse