JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kommentar

«Elkjøps snuoperasjon bør være eksempel til etterfølgelse for mange bedrifter»

Søkelyset på Elkjøps bonusordninger førte frem. Minst like viktig er det nå å fokusere klarere på Power-kjeden, skriver Kjell Werner.

Søkelyset på Elkjøps bonusordninger førte frem. Minst like viktig er det nå å fokusere klarere på Power-kjeden, skriver Kjell Werner.

Martin Guttormsen Slørdal

Dette er et meningsinnlegg. Det er skribentens mening som kommer til uttrykk. Du kan sende inn kronikker og kronikkinnlegg til FriFagbevegelse på epost til debatt@lomedia.no
Warning
Power-ledelsen bør kjenne sin besøkelsestid.

kjell.werner@anb.no

Elkjøp-ledelsen har lyttet til kritikken. Elektronikk-kjeden går med på at også fagorganiserte skal få nyte godt av bonuser. De ansatte i Elkjøp får dermed like lønns- og bonusordninger.

Fagorganiserte i butikkene til Elkjøp og Power har over lengre tid ikke fått bonuslønn. Dette har vært forbeholdt de ansatte i butikkene hvor det ikke er tariffavtale. De ansatte i Elkjøp har måttet velge mellom to ordninger – enten å ha tariffavtale eller få en ordning med bonus.

Det virker tydelig at sjefene i Elkjøp og Power innerst inne ikke har ønsket at de ansatte skal organisere seg. Bonusordningene har vært brukt som middel i så måte. Men nå har altså Elkjøp-ledelsen kommet på bedre tanker.

Mye lest: «Karina» fikk beskjed av Elkjøp om å passe seg: – Jeg turte ikke si noe der og da fordi jeg trengte jobben

– Hos oss har det alltid vært organisasjonsfrihet. Vi har nå funnet en modell som sender et klart signal om at denne står sterkt i Elkjøp og som samtidig sørger for en trygg arbeidsplass for alle, sier HR-direktør Stein Riibe i en pressemelding. Lederen i LO-forbundet Handel og Kontor, Christopher Beckham, synes det er flott at de Elkjøp-ansatte nå får like vilkår.

Fagbevegelsen har lyktes med å sette søkelyset på en urettferdighet som også undergraver den reelle muligheten til fagorganisering. Dialogen med HK-lederen har nok vært avgjørende. Den offentlige debatten slo også negativt ut for Elkjøp. Elektronikk-gigantens renommé fikk seg en knekk.

Oversikt: Her kan du handle elektronikk av ansatte med tariffavtale

Det hører med til historien at LO har brukt sin markedsmakt. Gjennom fordelsprogrammet LO favør har nemlig LO-medlemmer kunnet kjøpe Elkjøp-varer billig. Da forskjellsbehandlingen av Elkjøp-ansatte kom for dagen, benyttet LO anledningen til å si opp millionavtalen med Elkjøp. Dette kan ha virket forløsende.

– Dette viser at det var viktig å legge press på Elkjøp. Vi håper dette betyr at flere ansatte i Elkjøp velger å melde seg inn i en fagforening og be om tariffavtale, sier LO-sekretær Terje Olsson. Han er også styreleder i LO Favør. Det er bare 11 av Elkjøps 150 butikker som har inngått tariffavtaler. Her er det altså fortsatt mye å ta tak i for fagbevegelsen.

Minst like viktig er det å fokusere klarere på Power-kjeden. Utfordringen der er om lag den samme som i Elkjøp. Også i Power-butikker må de ansatte velge mellom bonus og tariff, og bonus-gulrota synes å være ekstra god. Overfor E24 har Power-sjef Anders Nilsen nemlig innrømmet at medarbeidere med bonus «tjener gjennomgående bedre» enn de som lønnes etter tariffavtale.

Mye delt: Hva er en vanlig lønn i Norge? Dette sier tallene

Slik bruker Power-kjeden bonuslønn til å svekke fagbevegelsen. Elkjøps snuoperasjon bør være eksempel til etterfølgelse for mange bedrifter. Power-ledelsen bør kjenne sin besøkelsestid.

Annonse
Annonse