JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Industri Energis landsmøte 2021:

LO-lederen hyller klimaløser Roger

Industriarbeider Roger Hansen fikk en varm hilsen fra LO-leder Peggy Hessen Følsvik da hun var på talerstolen under Industri Energis landsmøte.
GOD TONE: LO-leder Peggy Hessen Følsvik har stor tro på at Roger Hansen i Herøya arbeiderforening og industriarbeiderne har en nøkkelrolle i det grønne skiftet.

GOD TONE: LO-leder Peggy Hessen Følsvik har stor tro på at Roger Hansen i Herøya arbeiderforening og industriarbeiderne har en nøkkelrolle i det grønne skiftet.

Jan-Erik Østlie

tonje@lomedia.no

LO-leder Peggy Hessen Følsvik trakk fram et spennende vårbesøk på Herøya Industripark da hun gjestet Industri Energis landsmøte, onsdag.

– På Herøya traff jeg Roger Hansen. Er du her Roger? Jeg så deg i sted, sa LO-lederen.

Delegat 147 Roger Hansen satt på femte rad og smilte.

Roger sa at «det er vi som er klimsløsere» og så sa han at «Det er vi i Yara som slipper ut mest», forteller LO-lederen.

Les også kronikken: «Stolte oljearbeidere brenner for det grønne skiftet»

Klimatiltak kan gå globalt

Når hovedverneombud Roger Hansen snakker om at han er klimaløser i en industri med store utslipp så sikter han til pilotprosjektet med grønn ammoniakk.

Ammoniakkfabrikken til Yara på Herøya slipper årlig ut rundt 800 000 tonn CO₂, som er betydelige utslipp.

Nå har Herøya, som første Yara-fabrikk i verden, etablere produksjon av ammoniakk med energi fra strøm. I dag er energikilden gass, men planen er å elektrifisere prosessen.

– Går dette bra er det et godt utgangspunkt for å elektrifisere andre av Yaras ammoniakkfabrikker i verden, sier Hansen.

Fra talerstolen pekte LO-lederen på det grønne skiftet først og fremst handler om utslippsfri energi.

Les også: Sjekk hvem som skal sitte i Industri Energis ledelse de neste tre årene

– Dere er klimaløsere

Hessen Følsvik forsvarte utsagnet om at industriarbeiderne som jobber på bedrifter som slipper ut mye klimagasser, er klimaløsere.

– Det er Roger og kollegene hans som jobber med et prosjekt som kan bli et av de største klimatiltakene i norsk industri, sa LO-lederen.

– I Industri Energi har dere klimaløsere over hele landet, sa LO-lederen.

Dette er Hansen helt enig i.

– Uten oss klarer vi ikke klimamålene. Involvering av verneombud og tillitsvalgt er viktig, og vi er med på å bidra, sier industriarbeideren.

Se alt: Alle våre saker fra landsmøtet

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse