JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Permitterte:

Ruta ble permittert i mars. Nå gleder hun seg over at bedriften kaller permitterte tilbake på jobb

Ruta Bertašienė gleder seg over at Nor Tekstils avdeling i Oslo har åpnet igjen. Bemanningen er fortsatt kraftig redusert, men bedriften tror på bedring.
Ruta Bertašienė håper at hotellgjestene kommer tilbake til Oslo-området, slik at det blir full fart på vaskeriet igjen. Her er hun på Nor Tekstils avdeling i Drammen, hvor hun har jobbet 50 prosent etter påske.

Ruta Bertašienė håper at hotellgjestene kommer tilbake til Oslo-området, slik at det blir full fart på vaskeriet igjen. Her er hun på Nor Tekstils avdeling i Drammen, hvor hun har jobbet 50 prosent etter påske.

Ole Palmstrøm

tonje@lomedia.no

– Det handler ikke bare om penger. Det er vanskelig å sitte hjemme, forteller Ruta Bertašienė.

Hun er fast ansatt ved vaskeriet til Nor Tekstil avdeling Oslo og ble permittert i mars. Etter påske fikk hun seg 50 prosent stilling på Nor Tekstil i Drammen, hvor de vaskerhelsetøy og har hatt mer enn nok å gjøre.

Hun har derfor pendlet sammen med fire andre vaskeriansatte fra Skedsmo-området og til Drammen.

– Jeg håper at ting kan bli som normalt snart, sier hun.

Ordrene øker

Mandag startet Nor Tekstil avdeling Oslo opp med redusert bemanning etter at de permitterte alle ansatte den 19. mars.

– Vi ser tegn til bedring, men starter opp med veldig redusert bemanning og følger med på etterspørselen fra hotellene, sier Ingrid Stavang, konsernleder HR i Nor Tekstil.

Normalt har vaskeriet rundt 100 ansatte på denne tiden av året, flesteparten av disse er fortsatt ikke i arbeid.

– Det er fint å få komme i gang igjen og holde hjulene i gang. Vi gjør oss klare og følger veldig med. Flere hotell åpner, og vi ser at ordrene øker litt for hver dag, forteller Stavang.

Håper på ferieøkning

Vaskeriet ligger i Skedsmo og er Norges største hotellvaskeri. De har vært hardt rammet av at hotellgjestene i Oslo-området har uteblitt de siste månedene.

– Vi håper jo at vi får mer å gjøre når flere nordmenn ferierer i Norge, men det gjenstår å se om folk velger storbyferie, sier hun.

Nor Tekstil har over 1200 ansatte fordelt på 24 vaskerier over hele landet. De omsetter normalt for 1,4 milliarder kroner i året.

• Les også: Vi må gjøre alt for å få de 340 000 permitterte og arbeidsledige raskt tilbake i jobb, sier LO-lederen

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse