JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Disse delegatene fra Oslo og Akershus vil gjerne prege EL og IT-landsmøtet

Landsmøtedelegatene fra Oslo og Akershus er klare til kamp mot EØS, forringelse av AFP og for lavere strømpriser. De har også landet på hvem de vil ha som ny leder.
Delegatene og observatørene fra Oslo og Akershus var samlet i to dager på Støtvig Hotell på Larkollen.

Delegatene og observatørene fra Oslo og Akershus var samlet i to dager på Støtvig Hotell på Larkollen.

Distrikt Oslo og Akershus

knut.viggen@lomedia.no

– Nå gjenstår bare finpussen av innlegg før vi er er klare til å sette vårt preg på landsmøtet, sier leder i Distrikt Oslo og Akershus, Trine Hardy.

Bare Vestland sender flere delegater til landsmøtet enn Distrikt Oslo og Akershus.

Nylig avholdt distriktet delegasjonssamling over to dager på ærverdige Støtvig hotell på Larkollen.

De 35 delegatene og observatørene som var samlet gikk gjennom alle sakspapirene og studerte innstillingene på de mange forslagene som distriktet hadde sendt inn. I tillegg ble det satt av god tid til debatt om valget.

Nytt Europa-punkt

Delegasjonen var spesielt opptatt av innstillingen på et nytt kapitel til handlingsprogrammet, Norges forhold til Europa.

– Vi ser ikke at det er sendt inn forslag fra ytre organisasjon som skulle tilsi at vi har fått helt nytt kapittel innstilt til handlingsprogrammet. I tillegg opplever vi at innstillingen legger opp til et mer utydelig EØS-standpunkt enn hva forbundet har stått for i den senere tid, sier Trine Hardy.

– Vi har ikke registrert at det har vært tatt til orde for å gå tilbake på standpunktet om at EØS-avtalen er så ødeleggende for norsk arbeidsliv at vi mener den må erstattes med en handelsavtale, sier distriktsleder Trine Hardy.

Debatt om valget

Et annet punkt på dagsorden hvor det var god debatt var det forestående valget. Delegasjonen var tydelige på at det er viktig at forbundet får en leder som er opptatt av utvikling av forbundet og grunnorganisasjonen, og de tillitsvalgte i forbundet.

Distriktet har hatt besøk av begge lederkandidatene ved flere anledninger, sist gang på representantskapsmøtet før jul.

Etter debatten var det tydelig at et stort flertall i delegasjonen har en klar favoritt.

Vil ha Eystein Garberg

– Vi ønsker Eystein Garberg som ny leder av EL og IT Forbundet. Vi mener Eystein er rett mann for jobben, forklarer leder i IKT Bransjens Fagforening, Esben Smistad.

– Spesielt vil vi trekke frem utviklingen av fagforeningen i Trøndelag som argument for hvorfor landsmøtet bør velge han. Foreningen har jobbet målrettet med å øke antall organiserte elektrikere i Trøndelag og kreve flere tariffavtaler. De har lykkes med å aktivisere unge medlemmer i arbeidet i fagforeningen. Vi har samarbeidet godt med Eystein over flere år, og kjenner han som en dyktig og inkluderende leder, sier forbundsstyremedlem og leder av IKT Bransjens Fagforening, Esben Smistad.

– Ingen gjentakelse av 2015

Delegasjonen diskuterte også hvordan valget vil foregå. De av delegasjonen som har vært med på landsmøter tidligere husker godt hva som skjedde i 2015. Da valgte enkelte å stille ultimatum bak kandidaturet sitt i et forsøk på å blokkere for den ene lederkandidaten.

– Vi synes dette er en uverdig måte å opptre på. Vi vil gjøre det klart at skulle noe lignende skje ved årets valg er delegasjonen forberedt med kandidater som vil stille opp for forbundet i en slik situasjon, sier Morten Svendsen, forbundsstyremedlem og leder av Elektromontørenes Forening.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse