JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EL og IT Forbundet støtter elektrifisering av Melkøya

Regjeringen går inn for å elektrifisere Melkøya, kombinert med storstilt utbygging av ny kraftproduksjon og nett i Finnmark. – Rettferdig, grønn omstilling i praksis, mener forbundsleder Geir Ove Kulseth.
NY UTVIKLING: Leder i EL og IT Forbundet, Geir Ove Kulseth, mener elektrifisering av Melkøya vil sikre arbeidsplasser og ny utvikling i nord.

NY UTVIKLING: Leder i EL og IT Forbundet, Geir Ove Kulseth, mener elektrifisering av Melkøya vil sikre arbeidsplasser og ny utvikling i nord.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

– Dette sikrer arbeidsplasser og ny utvikling i nord, sier Geir Ove Kulseth, leder i EL og IT Forbundet i en pressemelding.

Elektrifisering av LNG-anlegget på Melkøya vil kutte klimagassutslipp med 850.000 tonn CO2 i året. Det tredje største punktutslippet av klimagasser i Norge. Statsminister Jonas Gahr Støre var tydelig på at målet er å få på plass mer ny fornybar kraftproduksjon enn det som kreves for å gjennomføre elektrifisering av anlegget på Melkøya. Elektrifiseringen skal ikke gi økte kraftpriser i regionen som følge av svekket kraftbalanse.

– Det er avgjørende for en vellykka elektrifisering av samfunnet at prosjektene ikke fører til dramatiske økninger i kraftpris til husholdninger og industri, sier Kulseth.

LES: Regjeringen går inn for elektrifisering av Melkøya. Det sikrer jobben til Oskar Simen.

Konsesjon til nettutbygging

I tillegg til beslutningen om elektrifisering annonserte regjeringen at det er gitt konsesjon til ny 420kV-ledning fra Skaidi til Hyggevatn og 132kV-ledning fra Hyggevatn til Melkøya, med mål om at kraftinfrastrukturen skal stå ferdig innen 2030.

– Elektrifisering av Melkøya gir et enormt kutt i klimautslipp samtidig som utbygging av fornybar kraftproduksjon og nett vil gi grunnlag for ny utvikling og varige arbeidsplasser i Finnmark. Det er rettferdig, grønn omstilling i praksis, sier Kulseth.

Hensyn til reindrifta

Han er samtidig glad for at regjeringen er tydelige på at reindriftas rettigheter skal stå sentralt i konsesjonsbehandlingen for nett og kraftproduksjon. Regjeringen skal i løpet av høsten legge fram nye tiltak for å avbøte arealkonflikter med reindrifta.

– Mer kraft og nett er helt nødvendig hvis vi skal nå klimamålene, men det må skje i samspill med andre interesser og næringer, avslutter Kulseth.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse