JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Elektriker

Heidi og Lea konkurrerer om å bli Elektrokvinnen 2024

Forbundssekretær Heidi Lie og elektriker Lea Erlandsen fra Molde er to av kandidatene til å bli årets Elektrokvinne.
Forbundssekretær Heidi Lie i EL og IT Forbundet og elektriker Lea Erlandsen fra elektroentreprenøren MIFO i Molde.

Forbundssekretær Heidi Lie i EL og IT Forbundet og elektriker Lea Erlandsen fra elektroentreprenøren MIFO i Molde.

Leif Martin Kirknes / Norges Hyggeligste Håndverker

knut.viggen@lomedia.no

Kåringen skjer på Eliaden 29. mai.

– Skikkelig kule damer jeg er i finalist sammen med. Dette er damer som jeg ser både opp til og lærer av. Så om jeg vinner eller ei er ikke så farlig, skriver Heidi Lie (44) på sin Facebook-side etter at Elektroforeningen i går offentliggjorde hvilke tre kandidater det står mellom i kampen om tittelen «årets Elektrokvinne».

Forbundssekretæren fra EL og IT Forbundet skriver at hun synes det er kult å være en rollemodell for faget og bransjen.

De øvrige to kandidatene er HR-direktør Anne Sødem i Caverion Norge og elektriker Lea Erlandsen fra elektroentreprenøren MIFO i Molde.

Disse er alle kvinner i bransjen som har utmerket seg, og som gjør en ekstra innsats for kjønnsbalanse og likestilling, samt står fram som gode forbilder, skriver Elektroforeningen.

– Jeg synes jo det er stas at alt dette engasjementet jeg nå en gang har for elektrobransjen og faget blir sett. Og jeg ønsker jo virkelig at flere og spesielt flere kvinner skal få øynene opp for denne kule bransjen, sier Heidi, som er en av initiativtakerne til de etter hvert godt kjente Montørjentene i Elektroarbeidernes Fagforening Vestland.

Vant bransjekåring i fjor

Elektriker Lea Erlandsen (24) ble i fjor kåret til Norges hyggeligste håndverker, som er en årlig bransjekåring. Der tok hun hjem både totalprisen og prisen som årets elektriker.

– Så utrolig hyggelig og uforventet! Veldig stas å ha blitt nominert og valgt som finalist. Det betyr utrolig mye, var reaksjonen fra Erlandsen til nominasjonen.

– Større mangfold og mer inkludering

Anne Sødem sier nominasjonen av henne er en viktig anerkjennelse for det arbeidet som er gjort i selskapet Caverion og motiverer til videre innsats.

– Det er også viktig at vi som bransje samarbeider framover når det gjelder arbeidet for et større mangfold og en inkluderende bransje. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Sødem.

Det har blitt nominert mange gode kandidater det siste halve året, før finalistene nå er klare.

Juryen som har vurdert kandidatene og nominert finalistene består av:

* Adm. direktør i Elektroforeningen, Frank Jaegtnes

* Grunnlegger og daglig leder i Seema, Loveleen Rihel Brenna

* Daglig leder i Lyskultur, Ida Thorendahl

* Chair Advisory Board on Diversity EFO, Karoline Nystrøm

* Senior HR-rådgiver i Bravida, Helene Astrup

Utdelingen av prisene vil foregå på Eliaden ettermiddagen den 29. mai, under et fagseminar for kvinner i elektrobransjen.

Her vil juryen dele sin begrunnelse for valgene.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse