JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Landsmøtet i EL og IT Forbundet

Konsernutvalg håper Garberg vinner ledervalget

Konsernutvalget i Bravida går åpent ut og støtter Eystein Garberg som ny forbundsleder.
Knut-Richard Slettebø, Geir Gjestad og Runar Andreas Lein er med i konsernutvalget i Bravida-klubben. Nå ser de fram til ledervalget lørdag formidag.

Knut-Richard Slettebø, Geir Gjestad og Runar Andreas Lein er med i konsernutvalget i Bravida-klubben. Nå ser de fram til ledervalget lørdag formidag.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

– Men vi ønsker en saklig og ryddig debatt når vi kommer til valget lørdag. Det blir et spennende valg uansett, sier Geir Gjestad.

Gjestad, Runar Lein og Knut-Richard Slettebø sitter alle i konsernutvalget i den landsomfattende Bravida-klubben. En rekke av delegatene på landsmøtet jobber i Bravida, men representerer sine respektive distrikter.

Geir Gjestad er delegat for Distrikt Vestland, Runar Andreas Lein for Trøndelag og Knut-Richard Slettebø for Oslo.

Nå har konsernutvalget laget en uttalelse der de støtter Eystein Garberg som ny forbundsleder etter Jan Olav Andersen, som gir seg etter åtte år som leder.

Lederduellen i EL og IT Forbundet: Her er fem kjappe med de to kandidatene

Garberg kom selv fra tillitsverv i nettopp Bravida før han i 2014 ble heltids tillitsvalgt som leder av Elektroarbeidernes Fagforening Trøndelag.

– Vi mener det har stor betydning hvem som blir ny leder i forbundet. Og til den oppgaven mener vi Eystein Garberg er best egnet, mener trioen.

Det betyr ikke at de tror alle delegatene som jobber i Bravida er enige med dem.

– Uttalelsen er konsernutvalgets syn, understreker de.

Det er jobben Garberg har gjort som leder i Elektroarbeiderens Fagforening Trøndelag som har overbevist konsernutvalget.

– Vi tror Eystein Garberg vil kunne være en samlende kraft i forbundet slik han også har vist seg å være i fagforeninga og i distriktet i Trøndelag. Vår erfaring er at Eystein er en leder som lytter til alle, sier de tre.

Geir Gjestad understreker at han ikke har noe som helst negativt å si om motkandidaten Geir Ove Kulseth.

Her er uttalelsen

Landsmøtet i EL og IT Forbundet nærmer seg og mange av Bravidas tillitsvalgte er delegater. Akkurat dette landsmøtet er av stor betydning fordi vi skal velge ny forbundsleder.

Dette valget vil ha stor innvirkning på hvilken tilnærming vi kommer til å ha til klubbarbeid i forbundet vårt, og stor betydning for hvilken rolle EL og IT Forbundet vil spille i fagbevegelsen og samfunnet som helhet.

Det er derfor svært viktig å velge riktig person til å lede forbundet. Etter å ha vurdert kandidatene nøye, er konsernutvalgets klare mening at vår tidligere kollega Eystein Garberg er rett person til å lede forbundet videre.

Eystein Garberg har gjort en enestående jobb med organisasjonsbygging, aktivisering og involvering av medlemmer i Elektroarbeidernes fagforening Trøndelag (EFT) samt EL og IT Forbundet distrikt Trøndelag.

EFT vokste med 387 elevmedlemmer, 247 lærlingemedlemmer og 1041 yrkesaktive medlemmer i perioden 2014 – 2023. Distrikt Trøndelag har samlet seg på tvers av fagforeningene, mye takket være bidrag fra Eystein.

Han har jobbet målrettet med en klar strategi og har lyktes med å involvere og engasjere ungdom og kvinner. Han har jobbet for at ungdommen skal være en betydningsfull og gjennomgående del av organisasjonen. Et viktig virkemiddel for dette har vært å prioritere besøk på skoler for å øke interessen for elektrofag og fagbevegelsen blant ungdommen.

Alle skoler med elektroelever har fått besøk av fagforeninga de siste årene i Trøndelag. Eystein har også bidratt til å styrke organisasjonen utenfor Trøndelag, bl.a. gjennom sine sentrale verv i forbundet og hans utrettelige engasjement for pensjonssaken.

Som forbundsleder vil Eystein fortsette å jobbe målrettet med organisasjonsbygging, som vil være avgjørende for å skape en sterk og bærekraftig bevegelse. Han er riktig kandidat til å gjøre EL og IT Forbundet til en sterkere organisasjon der alle føler seg hørt og respektert.

Hans fremste lederegenskaper er evnen til å inkludere andre i beslutningsprosesser, samt evne og vilje til å gjøre grundig og godt arbeid. Eystein har vist seg som en samlende kraft i distrikt Trøndelag, og vil være en samlende forbundsleder hvis vi lar han få sjansen.

Med sin inkluderende og demokratiske tilnærming til organisasjonsarbeid er Eystein Garberg riktig kandidat til å bli forbundsleder i EL og IT Forbundet. Han har vist evne til organisasjonsbygging og strategisk arbeid. Han er uredd for å ta tak der det trengs og vil kunne lede forbundet på en god måte og sikre at medlemmenes rettigheter og interesser ivaretas på en åpen og inkluderende måte.

Hilsen Konsernutvalget i Bravida Norge

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse