JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Innleie og bemanningsbyråer

Telenor Norge leier inn folk på bekostning av faste stillinger, mener tillitsvalgte

Nå har hovedtillitsvalgt Kenneth Pettersen fått nok. Han sier han er villig til å prøve saken for retten.
Tillitsvalgt May-Iren Arnøy og hovedtillitsvalgt Kenneth Pettersen i Telenor Norge mener bedriften driver med altfor omfattende innleie.

Tillitsvalgt May-Iren Arnøy og hovedtillitsvalgt Kenneth Pettersen i Telenor Norge mener bedriften driver med altfor omfattende innleie.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

Telenor-tillitsvalgte går nå hardt ut mot innleiepraksisen i Telenor Norge.

Ifølge Kenneth Pettersen foregår det store mengder innleie i flere Telenor-avdelinger, på bekostning av vanlige stillinger. Han mener grunnbemanningen helt klart er for lav i deler av virksomheten.

Telenors EL og IT-tillitsvalgte mener selskapet opererer i strid med de innskjerpede innleieregler som kom på plass for snart et år siden.

– Vi synes det er galskap at et selskap som Telenor Norge skal prøve å unngå innstrammingene i regelverket. På bekostning av yngre arbeidstakeres rett til faste ansettelser. Regjeringen har ikke gitt dette unntaket. Vi mener bedriften i realiteten driver skjult innleie uten avtale med de tillitsvalgte, sier han.

Se svaret fra Telenor Norge nede i saken.

Vurderer retten

Ifølge Pettersen har de forsøkt å snakke bedriften til fornuft, men forsøkene har ikke ført fram. Nå går de derfor hardt ut.

– Vi vil vurdere å forfølge saken rettslig, sier Pettersen.

Han forklarer at deler av bedriten ikke har nok grunnbemanning til å dekke opp daglig drift. Det kompenseres med innleie, ifølge Pettersen.

– Vi har i enkelte arbeidstakergrupper, det vil si de som utfører akkurat samme jobb, opp mot 50 prosent innleie. På enkelte lokasjoner er det flere innleide enn faste ansatte i samme arbeidstakergruppe, forteller Pettersen.

Blant avdelingene med mye innleie er Telenors kundeservice, der mange er organisert i EL og IT Forbundet.

Slik er de nye innleiereglene: Her er det fortsatt lov å bruke innleid arbeidskraft

Telenor Norge svarer

HR-direktør i Telenor Norge, Elisabeth Melander Stene, sier via selskapets kommunikasjonsavdeling at de reagerer sterkt på påstandene om at de forsøker å omgå innleiereglene.

– Telenor Norge har et godt system for å vurdere grunnbemanningen i selskapet. Vi drøfter dette spørsmålet og innleie jevnlig med våre tillitsvalgte, slik vi har plikt til, skriver hun i en e-post.

Hun fastslår at faste arbeidskraftbehov skal dekkes ved faste ansettelser, og sier Telenor ikke bruker innleie på bekostning av faste ansettelser.

– Vi er imidlertid ikke forpliktet til å ansette fast der dette ville føre til at ansatte ikke har beskjeftigelse deler av året. Der det foreligger midlertidige behov, dekker vi arbeidstopper med eksisterende ansatte og midlertidig tilsetting, mens vi bruker innleie til vikarer, forteller hun.

Stene mener det heller ikke er riktig at selskapet har lokasjoner med mer innleie enn faste ansatte, verken i antall medarbeider eller årsverk.

Innleiegraden kan variere, men er uansett langt lavere enn det som hevdes av EL og IT, ifølge henne.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse