JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

TietoEvry nedbemanner igjen

Flere EL og IT-medlemmer blant de berørte.
John Christian Hanssen (arkivfoto)

John Christian Hanssen (arkivfoto)

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

– Vi har en nedbemanningsprosess på gang. Vi blir jo overrasket om det ikke kommer en årlig nedbemanning, for å si det sånn. Men dette er andre gang i år, sier John Christian Hanssen i TietoEvry.

Den første nedbemanningen ble varslet i våres, hvor ansatte i forretningsområdet nettsky- og infrastruktur skulle reduseres med 150 årsverk i Norge og 150 i Sverige.

Da stusset Hanssen blant annet over at tillitsvalgtapparatet ikke hadde fått et hint om at dette var på ferde før det helt plutselig var i gang. Han mente også at 150 var et vel høyt tall i en avdeling der klubbmedlemmene heller har ment det har vært for få enn for mange ansatte.

Les også: Evry-klubben stiller spørsmål ved nedskjæringer på 300 ansatte

I nedbemanning runde 2 i 2021 er det flere medlemmer som er berørt.

– Vi har akkurat fått beskjed om hvem som er berørt, og i utgangspunktet var det 10, men det har nå blitt ni stykker. Også avdelingen jeg er i er berørt, sier Hanssen.

TietoEvry har ikke besvart Nettverks hendendelse med forespørsel om kommentar. Vi ønsket å få svar på hvor mange det gjelder totalt, hva som er bakgrunnen for nedbemanningen, hvordan dem som blir nedbemannet vil følges opp, hvor mange ansatte det da er igjen i TietoEvry i Norge, samt om det foreligger planer for ytterligere nedbemanning framover i tid etter denne runden.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse