JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Traftec-streiken kan bli utvidet til hele landet

I over et halvår har fem ansatte i elektrobedriften Traftec i Rogaland streiket. Nå kan streiken bli utvidet til avdelinger i Agder, Trøndelag og på Østlandet.
Her fra en markering i Stavanger i slutten av november.

Her fra en markering i Stavanger i slutten av november.

Geir Ove Bernhoff

Bakgrunnen for streiken er at EL og IT Forbundet krever tariffavtale for de ansatte. Nå skal partene til mekling, og med mindre de kommer til enighet, blir det streik.

Totalt har forbundet 30 medlemmer som jobber hos Traftec, men de har ennå ikke bestemt hvor mange som blir tatt med i en eventuell utvidelse av streiken.

– Hvert år inngår vi tariffavtale i rundt 70 nye bedrifter, og vi opplever nesten aldri å bli avvist. De aller fleste bedriftene er positive til tariffavtaler fordi det sikrer lik konkurranse mellom bedriftene og gir fornøyde ansatte. Vi håper at meklingen fører til en løsning, men er klar til å streike om vi må, sier leder Bjørn Fornes av forhandlingsavdelingen i EL og IT Forbundet.

Les mer om streiken:

Her blokkerer streikende Traftec-ansatte bedriften

Traftec-streiken: – Er det noe denne streiken har lært oss er det tålmodighet

Torgeir og Trym har snart vært i streik i et halvt år for å få tariffavtale

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse