JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg i EL og IT Forbundet: – Det kan skje fryktelig mye fram til neste lørdag

Neste uke er det landsmøte. Nå har delegatene fra Distrikt Østfold stemt over hvem de vil ha i ledelsen.
Eystein Garberg (t.v.) og Geir Ove Kulseth takkes for innsatsen av Are Bergli Heier etter at begge besøkte Østfold i november i fjor for å fortelle hvorfor de ønsker å bli forbundets nye leder.

Eystein Garberg (t.v.) og Geir Ove Kulseth takkes for innsatsen av Are Bergli Heier etter at begge besøkte Østfold i november i fjor for å fortelle hvorfor de ønsker å bli forbundets nye leder.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

Distrikt Østfold stiller med 13 delegater på landsmøtet i EL og IT Forbundet, som starter om en uke.

Mandag og tirsdag avholdt distriktet sin delegatsamling og ett av punktene i forberedelsene var diskusjoner rundt ledervalget, som før landsmøtet peker seg ut som kanskje det aller viktigste punktet på programmet.

To lederkandidater kjemper om å overta etter avtroppende forbundsleder Jan Olav Andersen. Det er leder i Elektroarbeidernes Fagforening, Trøndelag, Eystein Garberg, og forbundssekretær Geir Ove Kulseth.

Så langt har fem distrikter, Agder, Rogaland, Trøndelag, Oslo og Akershus og Nordland sagt at de ønsker Garberg som ny leder. Like før jul vedtok Vestland at de vil støtte Geir Ove Kulseth. Nå har også Østfold landet på samme kandidat. Fire distrikter har foreløpig ikke meldt at de støtter en spesiell kandidat fremfor den andre.

– En samlende leder

Begge kandidatene besøkte Østfold i forbindelse med "valgkampen" i fjor høst og der forklarte begge bakgrunnen for at de de ønsker å lede forbundet de neste fire årene.

– Vi foretok en avstemning og distriktet går inn for Geir Ove Kulseth. Slik jeg tolket debatten var argumentene som ble fremført at Kulseth ville bli en veldig samlende leder og kanskje litt mer lydhør for ytre organisasjon, forteller leder i Distrikt Østfold, Are Bergli Heier til Nettverk.

– Ellers foreslår vi ikke så veldig store endringer i ledelsen. Vi støtter kandidaturet til Morten Bildøy som nestleder og vil også ha med oss en kar som Øivind Wallentinsen videre i forbundsstyret, men vi har ikke gått gjennom hele lista fram til 14. vara for å si det sånn, sier han.

Vil inn i forbundsstyret

Heier understreker imidlertid at delegatene ikke må føle seg bundet av avstemningen og at det er selve valgdagen 18. mars som teller.

– Det er fortsatt over en uke igjen til valget og det kan skje fryktelig mye fram til den lørdagen. Vi har vært tydelige på at vi ikke stiller med bundet mandat, sier Are Bergli Heier, som selv håper på en plass i det nye forbundsstyret.

Knut Hamletsen, nestleder i OneCo Networks-klubben, gir seg og Heier mener det fortsatt bør være plass til en telemontør i det nye forbundsstyret.

– Jeg mener at forbundet har et kjempevervepotensial innen telekom, som dessverre har utviklet seg til å bli litt av en cowboy-bransje. Her har forbundet en jobb å gjøre med å organisere og etablere flere tariffavtaler, sier Heier.

Han håper å få støtte for forslaget om en egen forbundssekretær i kommende landsmøteperiode som får teleentreprenørbransjen som arbeidsfelt.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse