JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømprisen

Energi Norge vil fjerne elavgiften – husholdninger kan spare 2.500 kroner i året

Energi Norge mener det er på høy tid at elavgiften tas vekk. Det vil spare en gjennomsnittshusholdning for 2.500 kroner i året.
VIL FJERNE AVGIFT: Energi Norge vil fjerne elavgiften norske strømkunder betaler i dag.

VIL FJERNE AVGIFT: Energi Norge vil fjerne elavgiften norske strømkunder betaler i dag.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

Det er Kristian Blindheim, fagsjef for energiomstilling i Energi Norge, som skriver dette i et innlegg i Trønderdebatt denne uka.

Elavgiften har økt de siste årene, og er i dag på 15,41 øre per kWh. I regjeringens klimamelding foreslår regjeringen en kraftig økning i CO₂-avgiftene for å nå klimamålene.

Det merker norske husholdninger på to måter: Bensin- og dieselprisene går opp, samtidig som EUs økning i EUs kvotepris på CO₂ påvirker europeiske og norske strømpriser.

Det er en god begrunnelse for å kutte andre avgifter, mener Blindheim.

FAGSJEF. Kristian Blindheim, fagsjef for energiomstilling i Energi Norge

FAGSJEF. Kristian Blindheim, fagsjef for energiomstilling i Energi Norge

Caroline Roka

Han argumenterer med at norsk strøm er nær 100 prosent fornybar. Derfor blir det prinsipielt feil å ha en avgift på denne grønne energien.

Energi Norge er tilsluttet NHO og representerer en lang rekke selskap som produserer, transporterer og leverer fornybar energi i Norge.

Les også: Klima må gå foran strømpriskrise, mener EL og IT-lederen

Annonse

Flere saker

Annonse