JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mantena bytter ut administrerende direktør

John Arne Ulvan går av på dagen i vedlikeholdsselskapet.
John Arne Ulvan gir seg som administrerende direktør i Mantena.

John Arne Ulvan gir seg som administrerende direktør i Mantena.

Mantena

morten@lomedia.no

Mantena skriver i en pressemelding at Arne Roland erstatter Ulvan, som har ledet selskapet siden 2021. Roland går samtidig ut av styret i selskapet.

– Arne Roland har den kompetansen som er nødvendig i de endringene som Mantena nå skal gjennom. Det er en fordel at han kjenner selskapet, utfordringene og mulighetene det står ovenfor godt, sier styreleder i Mantena, Kari Broberg, i pressemeldingen. 

Bedre lønnsomhet

For to uker siden sa Mantena opp kontrakten med franske Alstom og arbeidet med montering av komponenter til signalsystemet ERTMS blir avsluttet.

Det var en beslutning styret støttet.

– Mantena skal bli sterkere i møte med internasjonal konkurranse. Nå er det avgjørende å sikre bedre lønnsomhet og å styrke konkurransekraften. Beslutningen om ERTMS har aktualisert dette behovet, skriver Broberg til FriFagbevegelse. 

Står foran store utfordringer

Dag-Arne Johansen, hovedtillitsvalgt for Norsk Jernbaneforbund (NJF) i Mantena, mener det er naturlig at det blir gjort endringer i ledelsen – gitt den situasjonen selskapet står i.

– Mantena er i en svært vanskelig situasjon og står foran store utfordringer. I den omstillingen vi står i nå trengs det nye koster. Det blir både spennende og utfordrende for oss tillitsvalgte, men vi ser fram til å samarbeide med Roland, sier Johansen.

– Jeg er stolt

Ulvan fratrer sin rolle, men vil stå til disposisjon for styret og selskapet i en periode framover. Broberg takker Ulvan for samarbeidet og arbeidet han har lagt ned for Mantena. Han har blant annet etablert en ny og sterk ledergruppe.

– Under hans ledelse er det gjennomført vesentlige forbedringer i selskapet, spesielt bør arbeidet med synlighet nevnes, sier Broberg. 

Ulvan sier selv i pressemeldingen at det har vært en glede å lede Mantena.

– Jeg er stolt av alt vi har fått til sammen. Jeg er nå på vei til nye oppgaver, og ønsker selskapet og alle medarbeidere lykke til i den neste fasen, sier John Arne Ulvan. 

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse