JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget 2021

50.000 i valgkampstøtte til Rødt fra NNN

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) har vedtatt å bevilge valgkampstøtte til Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti. Og som på Landsmøte for fire år siden også til partiet Rødt. Men dette satt også denne gangen langt inne.

Jan-Erik Østlie

jan.erik@lomedia.no

– Det er avgjørende at vi blir kvitt den sittende høyreregjeringa. Da må vi samle oss på venstresida, sier Erik Hagen, leder av Oslo og Akershus NNN. Han fremmet denne uka et forslag om at NNN skal bevilge 50.000 kroner i valgkampstøtte til partiet Rødt. Først tapte han i forbundsstyret, men fremmet forslaget på nytt i Landsstyret. Og vant med knappest mulig flertall.

Forbundslederen ikke overrasket

Bevilgning til Rødt ble også et stridsspørsmål i NNN ved valget for fire år siden. Da endte forslaget til slutt opp på Landsmøtet før det fikk gjennomslag. Også den gangen ble det gitt 50.000 til Rødt.

Sett på denne bakgrunnen er NNN-leder Anne Berit Aker Hansen ikke overrasket over vedtaket i Landsstyret. Hun er klar over at mange av NNNs tillitsvalgte ser på Rødt som en støttespiller på venstresida, et parti som kan trekke en eventuell ny rødgrønn-regjering til venstre.

– At venstresida bør samles, sånn Erik Hagen argumenterer, er det nok flere andre i NNN som også tenker. Også folk som ikke skal stemme på Rødt ved valget, sier hun.

NNN vedtok for øvrig i tillegg å støtte Arbeiderpartiet med 800.000, SV med 150.000 og Senterpartiet med 50.000.

Snittmåling for mars: MDG, Venstre og KrF under sperregrensa

På lag med fagbevegelsen

Rødt-leder Bjørnar Moxnes forteller til Frifagbevegelse at han er veldig glad for NNNs støtte.

– For Rødt er det viktig å være på lag med fagbevegelsen, særlig om det vi er enige om. Som å få ned de store ulikhetene i samfunnet og i kampen for et anstendig arbeidsliv, sier han. Og legger til at Rødt og NNN tidligere blant annet har stått sammen i kampen mot sukkeravgiften og i kampen mot sosial dumping og fagforeningsknusing hos Sekkingstad på Sotra.

Mye delt: Hans Olav Lahlum tildeles forskningspris: – Forteller viktige historier om vår bevegelse

Smisket ikke

På NNNs landsstyremøte 24. mars holdt partilederne for SV, Rødt og Arbeiderpartiet innlegg. At Bjørnar Moxnes med sitt innlegg klarte å snu stemningen, er kanskje en sannsynlig analyse. Han forteller at han kanskje nådde fram med innlegget sitt.

– Jeg opplevde en fin respons på mine og Rødts synspunkter, men det var ikke noe forsøk på å smiske fra min side, sier Bjørnar Moxnes.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse