JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022

Fiskeindustrien enig med Sjømat Norge – fire kroner i timen og økt fagbrevtillegg ble resultatet i årets lønnsoppgjør

Fiskeindustriens lønnsforhandlinger med Sjømat Norge endte med enighet.
Ann-Solveig Sørensen (foran til venstre) er fornøyd med at forhandlingsdelegasjonen og NNN klarte å bli enige med Sjømat Norge.

Ann-Solveig Sørensen (foran til venstre) er fornøyd med at forhandlingsdelegasjonen og NNN klarte å bli enige med Sjømat Norge.

Erlend Angelo

erlend@lomedia.no

Torsdag kveld signerte NNN og Sjømat Norge under på årets sentrale forhandlinger innenfor fiskeindustrien.

Enigheten innebærer et generelt tillegg på fire kroner i timen. Minstelønnssatsene ble regulert opp med 6,23 kroner i timen til 199,78 kroner før selve lønnsoppgjøret.

I tillegg er fagarbeidertillegget hevet fra 12 til 14 kroner i timen, samt at ansiennitetstillegget for fem år er økt med femti øre til 6 kroner i timen.

Inn kommer det også et punkt om at bedriften skal sørge for nødvendig opplæring ved innføring av nye systemer. I tillegg er man enige om at man skal jobbe opp mot myndighetene for å sørge for at arbeidstakere ikke taper penger når de kalles inn til øvelser i for eksempel heimevernet.

• Les hele enighetsprotokollen her

Ann-Solveig Sørensen, forbundssekretær med ansvar for fiskeindustrien i NNN, er fornøyd med at de klarte å lande årets oppgjør uten å måtte be Riksmekleren om hjelp.

– Partene var langt fra hverandre på økonomi. Det var ikke gitt at vi skulle bli enige, men løsningsorienterte utvalg på begge sider bidro til at vi klarte å bli enige, sier Sørensen til NNN-arbeideren / FriFagbevegelse.

Les også: Kjøttindustrien kom i havn med lønnsforhandlingene – her er de nye satsene

Resultatet er enstemmig vedtatt i NNNs forhandlingsdelegasjon. Nå skal det på uravstemning blant rundt 3200 medlemmer som går på fiskeindustrioverenskomsten – med frist 8. juni.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse