JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre vil ikke avvise forlik om lakseskatten – men krever fortsatt store endringer

Høyre er fornøyd med normpris-endringene regjeringen har varslet. De avviser ikke et lakseforlik, men mener det må store endringer til om det skal bli aktuelt.
Høyres

Høyres

Erlend Angelo/Ole Palmstrøm

Havbruksnæringen har protestert på at skatten skal være basert på hva laksen koster på Nasdaq-børsen. Nå har næringspolitisk talsperson i Senterpartiet Geir Pollestad bekreftet at det ikke vil skje.

Finansminister uttalte da også til NNN-arbeideren / FriFagbevegelse i desember fjor at interne priser kunne brukes.

Høyre krever flere endringer

Høyres finanspolitiske talsperson Helge Orten, sier retretten er et steg i riktig retning, men mener det må større endringer til dersom regjeringen ønsker et forlik med Høyre.

– Om regjeringen ønsker et bredt forlik, gjør de lurt i å lytte til flere av de innspillene som har kommet i høringen, sier han til Klassekampen.

Les også: Lakseskatten kan bli lavere enn regjeringen har foreslått

– Vi er kritiske og negative til nivået på skatten, og til at den har store negative konsekvenser, sier Orten videre.

– Før St. Hans

Senterpartiets Pollestad vil ikke kommentere hvordan den politiske behandlingen av saken Stortinget blir før de har gjennomgått høringsinnspillene. Men han lover at saken skal behandles i vår.

– Vi er veldig opptatt av å lande dette i god tid før sankthansbålet blir tent, sier han.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse