JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kosthold og ernæring

Oljearbeidere får mer norsk mat på menyen: – En stor seier

I tre år har oljearbeiderne krevd mer norsk mat. Nå sier Equinor ja. – En meny som reflekterer vår bærekraftsstrategi, sier direktør Kjersti H. Torgersen.
Mer norsk mat på norsk sokkel, som her på Troll C-plattformen til Equinor. Bilde er tatt i en annen sammenheng.

Mer norsk mat på norsk sokkel, som her på Troll C-plattformen til Equinor. Bilde er tatt i en annen sammenheng.

Erlend Angelo

erlend@lomedia.no

– Det er en stor seier, ikke bare for Safe-klubben, men for Equinor forpleining og for brukerne våre ut i havet, sier kokk og tillitsvalgt Trond Cato Fylling til fagforbundets nettside.

– Vi blir jo litt stolte når Equinor forpleining viser vei og har et langsiktig mål og strategi på hvor vi vil i fremtiden, i henhold til kosthold og ernæring.

Tre år siden vedtak

Det var i 2019 at landsmøtet til Safe vedtok mer norsk mat på norsk sokkel.

Nå er de altså blitt hørt. I tillegg til å kjøpe mer norsk mat, vil de også erstatte noe rødt kjøtt med plantebasert og hvitt kjøtt som kylling, fisk, vilt og svin.

Les også: En bærekraftig matindustri vil gi flere norske arbeidsplasser

– Vi skal ha matretter som får et annet CO₂-avtrykk og flere ingredienser som kommer fra hele landet, sier Kjersti H. Torgersen, direktør for Equinor forpleining.

Håper flere følger etter

Safe-tillitsvalgte Fylling håper nå Equinors vedtak vil inspirere flere til å velge norsk.

– Vi skal vise vei og ta i bruk nye råvarer fra det norske markedet, men jeg har et håp om at andre følger etter oss, sier Fylling på safe.no.

Det håper også Anne Berit Aker Hansen, som er forbundsleder i NNN, LO-forbundet for arbeidstakere i mat- og drikkevareindustrien.

– Dette er en god nyhet for norsk matproduksjon og norske arbeidsplasser. Og flott at de tillitsvalgte har tatt opp saken. Jeg håper flere gjør som Equinor, sier Aker Hansen til NNN-arbeideren/FriFagbevegelse.

Det var Nationen som første omtalte saken

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse