Kosthold og ernæring
Oljearbeidere får mer norsk mat på menyen: – En stor seier
I tre år har oljearbeiderne krevd mer norsk mat. Nå sier Equinor ja. – En meny som reflekterer vår bærekraftsstrategi, sier direktør Kjersti H. Torgersen.
Mer norsk mat på norsk sokkel, som her på Troll C-plattformen til Equinor. Bilde er tatt i en annen sammenheng.
Erlend Angelo
erlend@lomedia.no
– Det er en stor seier, ikke bare for Safe-klubben, men for Equinor forpleining og for brukerne våre ut i havet, sier kokk og tillitsvalgt Trond Cato Fylling til fagforbundets nettside.
– Vi blir jo litt stolte når Equinor forpleining viser vei og har et langsiktig mål og strategi på hvor vi vil i fremtiden, i henhold til kosthold og ernæring.
Tre år siden vedtak
Det var i 2019 at landsmøtet til Safe vedtok mer norsk mat på norsk sokkel.
Nå er de altså blitt hørt. I tillegg til å kjøpe mer norsk mat, vil de også erstatte noe rødt kjøtt med plantebasert og hvitt kjøtt som kylling, fisk, vilt og svin.
Les også: En bærekraftig matindustri vil gi flere norske arbeidsplasser
– Vi skal ha matretter som får et annet CO₂-avtrykk og flere ingredienser som kommer fra hele landet, sier Kjersti H. Torgersen, direktør for Equinor forpleining.
Håper flere følger etter
Safe-tillitsvalgte Fylling håper nå Equinors vedtak vil inspirere flere til å velge norsk.
– Vi skal vise vei og ta i bruk nye råvarer fra det norske markedet, men jeg har et håp om at andre følger etter oss, sier Fylling på safe.no.
Det håper også Anne Berit Aker Hansen, som er forbundsleder i NNN, LO-forbundet for arbeidstakere i mat- og drikkevareindustrien.
– Dette er en god nyhet for norsk matproduksjon og norske arbeidsplasser. Og flott at de tillitsvalgte har tatt opp saken. Jeg håper flere gjør som Equinor, sier Aker Hansen til NNN-arbeideren/FriFagbevegelse.