JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

De grønne skiftet

9 milliarder i støtte fra Innovasjon Norge i fjor: – Interessen for omstilling er økende

Innovasjon Norge ga 9,2 milliarder kroner i lån og tilskudd til prosjekter i norske bedrifter i 2021, en kraftig økning fra et vanlig år.
HYDROGENBRUK: To av fem prosjekter som har fått støtte fra Innovasjon Norge vil gi positiv miljøeffekt. Et banebrytende nytt hydrogenprosjekt i Trøndelag er av dem som har fått støtte.

HYDROGENBRUK: To av fem prosjekter som har fått støtte fra Innovasjon Norge vil gi positiv miljøeffekt. Et banebrytende nytt hydrogenprosjekt i Trøndelag er av dem som har fått støtte.

Moen verft

Økningen er på 50 prosent fra 2019, ifølge Innovasjon Norge, som minner om at det i 2020 ble gitt ekstraordinær støtte på grunn av koronapandemien. Da ble det delt ut 12,5 milliarder kroner.

For 2021 er det økning i alle landets fylker.

Økende interesse

– Dette viser at interessen for omstilling og innovasjon fortsatt er økende i norsk næringsliv. Stadig flere bedrifter ser nå viktigheten av å tilpasse virksomheten til nye krav og behov. Det gir også nye markedsmuligheter, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge i en pressemelding.

Av fylkene er det Vestland og Nordland som har fått de største andelene av tildelte midler, med henholdsvis 1,3 og 1,1 milliarder kroner i lån og tilskudd.

I alt ga Innovasjon Norge støtte til 5.459 prosjekter i 2021. Det er 859 flere enn i 2019, men 2.650 færre enn i det ekstraordinære koronaåret 2020.

Trøndelag er verdensledende på hydrogenbruk: – Vi er i gang med noe som kan bli svært stort

To av tre fikk ja

Rundt regnet to av tre søknader om støtte som ble behandlet i 2021, fikk positive tilsagn.

– De siste årene, og særlig i 2021, har vi sett store satsinger innen ny grønn industri, som batterier, havvind, hydrogen og bioøkonomi. Vi har også sett et digitalt taktskifte i norsk næringsliv. I sum gir dette grunn til optimisme for fremtidig verdiskaping og eksport, sier Haugli.

Over 60 prosent av den tildelte støtten fra Innovasjon Norge i 2021 er med på å finansiere prosjekter med en definert positiv miljøeffekt. Målt i antall prosjekter hadde to av fem en slik positiv miljøeffekt.

Warning
Annonse
Annonse