JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornybar energi

Aker-sjefen: – Vi taper penger på alle våre grønne prosjekter

Aker-sjef Øyvind Eriksen mener at det ikke er nok lønnsomhet i grønne næringer. Han sier at den lave inntjeningen over tid er uholdbar
Aker-sjef Øyvind Eriksen mener den lave inntjeningen i grønne prosjekter er uholdbar. 

Aker-sjef Øyvind Eriksen mener den lave inntjeningen i grønne prosjekter er uholdbar. 

Erlend Angelo

– Det er ikke nok lønnsomhet i det grønne. Aker taper penger på alle våre grønne prosjekter. Og vi er ikke alene. Alle leverandører vil si det samme, sier Aker-sjef Øyvind Eriksen til Teknisk Ukeblad.

Aker-konsernet eier en rekke selskaper innen blant annet olje og gass, fornybar energi og grønn teknologi, sjømat og marin bioteknologi. Blant dem er oljeserviceselskapet Aker Solutions, der Eriksen er styreleder.

Aker Solutions skriver i sin halvårsrapport fra juli at de tapte penger på et fornybarprosjekt i andre kvartal. Der ber de også myndighetene om å utvikle et nytt rammeverk for bransjen, med «bedre forutsigbarhet og bedre balanse mellom risiko og fortjeneste».

Kollektiv reise: Et månedskort for bare Oslo er nesten ti ganger dyrere enn ett for hele Tyskland

Eriksen sier at nesten ingen tjener penger på å være leverandør til fornybar energi i dag, og at den lave inntjeningen over tid er uholdbar.

– Kaken er for liten til å dele på alle. Og balansepunktet mellom kraftselskapene og leverandørene er så skjevt at leverandørene tar på seg oppgaver til for lav pris med for høy risiko, sier han.

(©NTB)

anders.r.christensen@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse