JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Serveringsbransjen

Egon-ansatte tør ikke si til sjefen at de er fagorganiserte

Fellesforbundet sier deres medlemmer på Egon-restauranter ikke ønsker at ledelsen skal vite at de er organiserte.
Bare rundt ti prosent av de som jobber i serveringsbransjen er fagorganisert, og åtte prosent har tariffavtale, viser en Fafo-rapport fra 2020.

Bare rundt ti prosent av de som jobber i serveringsbransjen er fagorganisert, og åtte prosent har tariffavtale, viser en Fafo-rapport fra 2020.

Fredrik Hagen / NTB

vaktsjef@ntb.no

– Våre medlemmer på Egon ønsker ikke at ledelsen skal vite at de er organiserte. Siden de ikke tør si det til sine sjefer, primært fordi det ikke blir særlig godt mottatt, så kan jeg ikke gi opp konkret antall.

Det sier Børge Ånesen i Fellesforbundet til Adresseavisen, når han blir spurt om hvor mange av de ansatte i restaurantkjeden som er organiserte.

Dan Robert Halshamn i Norrein Gruppen, som driver Egon-restaurantene, nekter for dette.

– Dette er helt ukjent for meg. Alle ansatte hos oss er likestilt, uavhengig av om de ønsker å være organisert eller ikke, svarer Halhamn.

Han understreker at ledelsen i restaurantkjeden har respekt for organisasjonsfriheten, og sier at dette er et valg som er opp til hver enkelt ansatt.

Egon-restaurantene er ifølge Adressa blant de store aktørene på markedet som er uten tariffavtale.

Mye lest: Nå streiker ansatte hos populær Oslo-restaurant: – Vi har ikke en verdig lønn

Annonse

Flere saker

Annonse