JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsplasser i energibransjen:

Energibransjen frykter mangel på arbeidskraft

Mangel på kompetent arbeidskraft kan bremse energiomstillingen, ifølge en rapport fra DNV.
Vindkraft til havs er en favorittinvestering i energisektoren, men mangel på folk med den rette kompetansen kan bremse veksten, frykter folk i bransjen. 

Vindkraft til havs er en favorittinvestering i energisektoren, men mangel på folk med den rette kompetansen kan bremse veksten, frykter folk i bransjen. 

Marit Hommedal / NTB

I den nyeste utgaven av den årlige rapporten «Energy Industry Insights» peker bransjen på nettopp mangelen på kvalifisert arbeidskraft som den viktigste hindringen for vekst, skriver Stavanger Aftenblad.

– Det har gått fra å være en bekymring om hva vi skal gjøre med alle oljeingeniørene til hvordan vi skal omskolere dem fort nok, sier Hans Kristian Danielsen. Han er direktør for DNVs avdeling Energy Systems i Norge.

I 2022 ser de fleste i energibransjen ut til å ville investere i havvind. Det gjelder både flytende og bunnfast, ifølge rapporten. Også karbonfangst- og lagring og hydrogen er populært i Norge. Et flertall av deltakerne i undersøkelsen mener hydrogen vil bli en betydelig del av energimiksen innen 2030.

LO om havvind-planer: – Skal sikre Norge både nok og rimelig strøm

– Svarene viser at omstillingen går fort, så fort at deler av olje- og gassbransjen sliter med finansiering til prosjekter med litt lengre horisonter, sier Danielsen.

En tredel av olje- og gasselskapene sier de sliter med å skaffe penger til sine prosjekter.

Over 1000 fagfolk og ledere i bransjen har vært med i undersøkelsen rapporten bygger på.

Annonse

Flere saker

Annonse