JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømprisen

EU-regelverket åpner for inntil en halv milliard i strømstøtte til noen bedrifter

Regjeringen utreder nå hvordan en strømstøtte til bedriftene kan se ut. EU-regelverket åpner for å gi store summer til noen bedrifter.
EUs krisestøtteregelverk åpner for å gi strømstøtte på inntil en halv milliard kroner til enkelte bedrifter. 

EUs krisestøtteregelverk åpner for å gi strømstøtte på inntil en halv milliard kroner til enkelte bedrifter. 

Kai Hovden

– Slik vi tolker det er det relativt stort handlingsrom for støtte til bedrifter i det oppdaterte krisestøtteregelverket i EU, så det i seg selv skal ikke være stort hinder, sier Toini Løvseth i Energi Norge til Europower.

Regjeringen jobber nå med en støtteordning til bedrifter som sliter med høye strømpriser. Ifølge Europower gir EUs krisestøtteregelverk regjeringen mulighet til å støtte bedriftene med mer enn det som normalt er tillatt, men ikke like omfattende som strømstøtten til husholdningene, fordi de i utgangspunktet skal drives for egen regning og risiko.

Strøm-innspill: Her er LOs fire krav til bedrifter som skal få strømstøtte

Medlemsland kan gi inntil 30 prosent av såkalt støtteberettigede kostnader opp til snaut 20 millioner kroner.

Unntaket er for industri som bruker mye energi, der det kan gis støttebeløp på inntil 250 millioner kroner hvis bedriften risikerer driftsunderskudd. For bedrifter i sektorer som aluminiumsproduksjon og produsenter av andre metaller, glassfiber, gjødsel, hydrogen eller kjemikalier kan det gis inntil 500 millioner kroner.

Warning
Annonse
Annonse