JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret i byggeindustrien:

Fellesforbundet har brutt forhandlingene med byggeindustrien

Fellesforbundet brøt onsdag forhandlingene med Byggenæringens Landsforening om tariffavtalen for arbeidstakere i byggeindustrien og byggevareutsalg.
 Siri Bergh i Byggebæringens landsforening (t.v.) og Fellesforbundets Hege Espe. Bildet er fra kravoverrekkelsen 22. mars.

 Siri Bergh i Byggebæringens landsforening (t.v.) og Fellesforbundets Hege Espe. Bildet er fra kravoverrekkelsen 22. mars.

Eline Lønnå

Onsdag ble det klart at det ikke var mulig for LO-forbundet Fellesforbundet og NHO-forbundet Byggenæringens Landsforening (BLN) å komme videre i forhandlingene.

Det opplyser de i en pressemelding.

Fellesforbundet gikk til forhandlinger med krav om økte lønnssatser, mer seriøsitet i bransjen og bedre rutiner for helse, miljø og sikkerhet, samt økt fokus på likestilling og kompetanseutvikling.

Lønnsoppgjøret i byggeindustrien har startet. Her er kravene

– Vi har hatt gode diskusjoner med BNL, men for å få på plass de beste løsningene for medlemmene våre trenger vi hjelp av en tredjepart. Derfor ber vi nå Riksmekleren om hjelp for å komme videre, sier forbundssekretær Hege Espe i Fellesforbundet.

Nå går Fellesforbundet til mekling på Overenskomsten for Byggeindustrien – en tariffavtale mellom Fellesforbundet og BLN, som omfatter arbeidstakere innenfor byggeindustrien og byggevareutsalg.

Warning
Annonse
Annonse