JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeiderpartiet

Hadia Tajik fikk kritikk fra LO i saken om pendlerbolig. Nå tar hun selvkritikk

LO-leder Peggy Hessen Følsvik er glad for at arbeidsministeren ser alvoret i saken.
Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap). (Arkivfoto)

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap). (Arkivfoto)

Jan-Erik Østlie

helge@lomedia.no

– Jeg har fullstendig feilvurdert denne saken og alle de spørsmålene som den har utløst. Jeg har brukt en del tid på å komme tilbake med svar. Det handler om at det er spørsmål som ligger langt tilbake i tid. Jeg vil at alt jeg svarer skal være så dokumentert og skikkelig som mulig, sier Hadia Tajik til VG.

Det var i forrige uke det ble kjent at da Tajik ble politisk rådgiver i 2006, fikk skattefri pendlerbolig på bakgrunn av en leiekontrakt hun aldri benyttet seg av. Hun sa i den forbindelse at hun i stedet valgte å bo hos sine foreldre når hun var hjemme i Rogaland, og at hun bidro med å betalte utgifter der. Hun har imidlertid ingen dokumentasjon på dette og opplyste aldri Statsministerens kontor om endringen i sin bosituasjon.

Tajik innser også at svarene hun har gitt, har utlyst nye spørsmål.

– Kritikken fra LO viser at jeg burde svart tydeligere på et tidligere tidspunkt. Det jeg har svart, har bare utløst ytterligere spørsmål, inkludert hos LO-ledelsen, sier hun.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik ønsker ikke å kommentere hva som har blitt diskutert i sentralstyret, men er glad for at Hadia Tajik ser alvoret i saken.

– Dette er en sak vi har fått mange tilbakemeldinger fra våre medlemmer og tillitsvalgte. I denne type saker er det viktig å ha full åpenhet rundt hva som har skjedd. Den videre håndteringen hører nå hjemme hos Arbeiderpartiets ledelse, sier Peggy Hessen Følsvik til FriFagbevegelse.

Aktuelt: Tajik bør tenke over sin troverdighet til å forvalte Nav, mener Ap-ordfører

Annonse
Annonse