JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2023

Kalt inn på teppet hos Riksmekleren: – Veldig misfornøyd med lekkasjer

Riksmekler Mats Ruland hadde LO-lederen og NHO-lederen inne til et møte mandag, der taushetsplikt var et tema.
Riksmekler Mats Ruland (i midten), NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid og LO-leder Peggy Hessen Følsvik var mandag i et kort møte sammen.

Riksmekler Mats Ruland (i midten), NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid og LO-leder Peggy Hessen Følsvik var mandag i et kort møte sammen.

Terje Pedersen / NTB

torgny@lomedia.no

– Jeg er veldig misfornøyd med at det har kommet lekkasjer fra meklingen, sier riksmekler Mats Ruland til FriFagbevegelse.

– Det er viktig at det som skjer i meklingen forblir internt. Når vi er i mekling legges det fram mange varianter, ulike alternativer. Når vi skal ta opp igjen meklingen vil lekkasjer være med på å snevre inn handlingsrommet.

Han mener også at fortrolighet er viktig i meklingen, og at denne er brutt når noen forteller omverden hva som har skjedd.

Les mer: Hva handler streiken om? Her er forklaringa

Beskylder NHO for lekkasjer

– Det er ikke planlagt nye møter. Jeg hadde et kort møte med LO- og NHO-lederen i går. Ett av temaene var taushetsplikt. De har bekreftet at de anerkjenner taushetsplikten og respekterer den, sier riksmekler Mats Ruland til NTB tirsdag formiddag.

LO har beskyldt NHO for å lekke taushetsbelagte opplysninger fra meklingen, som brøt sammen søndag og endte i storstreik.

Bakgrunnen er at flere medier har omtalt tall fra skissen som riksmekleren la fram for partene.

Ruland sier at taushetsplikt var ett av temaene på møtet, men at han ikke vil si noe om andre ting de snakket om.

Krangler: – Blank løgn fra Norsk Industri, sier LO-lederen

Vil ikke bekrefte konsekvenser

Han vil ikke kommentere om lekkasjene eventuelt får noen konsekvenser.

– Det vil jeg ta med LO og NHO direkte, sier han.

Foreløpig skjer det «ikke så mye nå» i den fastlåste arbeidskonflikten, ifølge riksmekleren.

– Det er ikke grunnlag for å ta inn partene til en ny mekling uten vi får signal på at minst en av partene er innstilt på å endre posisjon. Det er vanskelig å hjelpe hvis de står fast i posisjonene sine, sier Ruland.

Han sier at han fortsetter dialogen med LO og NHO.

– Det er naturlig at jeg har kontakt med dem jevnlig nå. Det vil i all hovedsak være bilateralt, med én og én part. Men det kan også være aktuelt med fellesmøter, sier han.

Kommentar: «NHO strakte seg ikke langt nok. LO har en god sak»

Warning
Annonse
Annonse