JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-lederen mener statsbudsjettet prioriterer vanlige folk

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener regjeringens forslag til statsbudsjett prioriterer trygghet og rettferdig fordeling og skjermer dem som har minst.
LO-lederen mener regjeringens forslag til statsbudsjett prioriterer trygghet og rettferdig fordeling.

LO-lederen mener regjeringens forslag til statsbudsjett prioriterer trygghet og rettferdig fordeling.

Martin Guttormsen Slørdal

Følsvik mener økt skatt på felles naturressurser, store formuer og utbytter viser at regjeringen tydelig prioriterer vanlige folk og viser en politikk som jevner ut forskjellene.

– De med mest må bidra mer. De som har minst, skjermes. Til tross for at oljepengebruken reduseres kraftig, skjermes velferdsordningene til vanlige folk ved blant annet styrking av kommuneøkonomien, sykehusene og fastlegeordningen, sier Hessen Følsvik i en kommentar til budsjettforslaget.

Mye lest: Slik påvirker statsbudsjettet lommeboken din

Hun peker blant annet på at det for LO er viktig at vanlige folk med inntekt under 750.000 kroner enten får lavere eller samme skattenivå som i dag, at de såkalte ostehøvelkuttene (ABE-kuttene) endelig fjernes, og at det organiserte arbeidslivet styrkes ved at fagforeningsfradraget økes.

– Ingen god dag, mener NHO-sjefen

Følsviks motpart i arbeidslivet, NHOs administrerende direktør, Ole Erik Almlid mener det blir verre i 2023 enn det regjeringen tror og legger opp til i statsbudsjettet.

– På toppen av det legger regjeringen en skatteregning på nesten 50 milliarder kroner, som spesielt rettes mot private eiere og privat sektor. Det vil skape et vanskeligere 2023 for norske lokalsamfunn, for norske bedrifter og norske arbeidsplasser enn vi har sagt, sier Ole Erik Almlid til FriFagbevegelse.

Aktuelt: Dette sier LO og NHO om Støre-regjeringens første budsjett

Warning
Annonse
Annonse