JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lakseskatt

NNN vil ikke kritisere laksepermitteringer

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), som organiserer mange i fiskeindustrien, har forståelse for permitteringsvarslene som er sendt ut.
Forbundssekretær Yngve Hansen i NNN mener laksenæringen kan og vil betale skatt, men sier det må være en forutsigbarhet i bunnen.

Forbundssekretær Yngve Hansen i NNN mener laksenæringen kan og vil betale skatt, men sier det må være en forutsigbarhet i bunnen.

Yngvil Mortensen

Mens laksenæringen krangler med regjeringen om forslaget til lakseskatt, er det sendt ut permitteringsvarsel til rundt 1.300 ansatte i næringen. Fagforeningen sier den skjønner hvorfor dette skjer, skriver Klassekampen.

– Jeg vil si at vi har forståelse for det. Nå er det vanlig med sesongpermitteringer i denne bransjen, men ikke i det omfanget vi ser nå, forbundssekretær Yngve Hansen i NNN.

Lakseskatt: 2.300 ansatte fikk permitteringsvarsel før lakseskatten ble kunngjort

Han opplever ikke at bedriftene skyver de ansatte foran seg i kampen mot den varslede grunnrenteskatten.

– Det blir en for tabloid framstilling. Det er en konsekvens av usikkerhet som følge av forslaget. Det skyldes usikkerhet knyttet til inngåelse av langsiktige fastpriskontrakter, sier han.

Både Hansen og forbundet mener næringen kan og vil betale skatt, men sier det må være en forutsigbarhet i bunnen.

Næringen har protester mot at en såkalt normpris, koblet til lakseprisen på Nasdaq-børsen, skal legges til grunn, mens bedriftene forholder seg til kontrakter med fast pris.

– Når du kan havne i en skatteposisjon der du betaler over hundre prosent, så forstår vi at bedriftene gjør som de gjør, sier Hansen.

Kommentar: «Støre må ikke la seg drukne av kyniske laksemilliardærer»

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse