JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet

NRK må kutte – varsler nedbemanning

Både kostnadsveksten og forslaget til statsbudsjettet får konsekvenser for NRK. Nå jobber allmennkringkasteren med å forstå omfanget og konsekvensene.
I statsbudsjettet øker regjeringen støtten til NRK med 86 millioner kroner. Men med økt lønns- og prisvekst i samfunnet, samt økt arbeidsgiveravgift vil det føre til at NRK vil mangle over 300 millioner kroner i 2023.

I statsbudsjettet øker regjeringen støtten til NRK med 86 millioner kroner. Men med økt lønns- og prisvekst i samfunnet, samt økt arbeidsgiveravgift vil det føre til at NRK vil mangle over 300 millioner kroner i 2023.

Ole Palmstrøm

– Vi må iverksette aktivitets- og kostnadstilpasninger for å sikre at vi kommer ut av neste år i tråd med det som er føringen vår som er null i balanse, sier økonomi- og finansdirektør Andreas Norvik i NRK til Medier24.

I statsbudsjettet, som ble lagt fram i starten av oktober, øker regjeringen støtten til NRK med 86 millioner kroner, til i underkant av 6,1 milliarder kroner. Men med økt lønns- og prisvekst i samfunnet, samt økt arbeidsgiveravgift vil det føre til at NRK vil mangle over 300 millioner kroner i 2023. Nå jobber allmennkringkasteren med å forstå omfanget og konsekvensene.

– Det arbeidet pågår og vil pågå en stund, men at det vil ha bemanningsmessige konsekvenser, det er det ingen tvil om, sier Norvik.

– Vi får ikke til dette uten at vi blir færre ansatte, sier han.

Under tirsdagens høring om statsbudsjettet i familie- og kulturkomiteen, holdt kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen et innlegg sammen med Norvik om situasjonen.

– Jeg ønsker ikke å overdramatisere, men i en periode med økt internasjonal konkurranse, betydelig kostnadsvekst, opplever vi dette som krevende. Vi vil forsøkte å se etter sparinger, men det er ikke mulig å unngå kutt som berører tilbudet til publikum, sa hun.

Mye lest: Sjåførene ble ikke spurt om råd: Nå får de nye busser med farlige luker og ingen toaletter

tor.martin.kvernhaugen@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse