JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Onsdag kan over 2500 elektrikere gå ut i streik

El og IT Forbundet og NHO Elektro sitter tirsdag i mekling om hovedoppgjøret for elektrofaget. 2747 medlemmer går ut i streik om ikke de blir enige ved midnatt.
1295 av dem som tas ut i streik – nærmere halvparten – jobber i Bravida. (Arkivfoto)

1295 av dem som tas ut i streik – nærmere halvparten – jobber i Bravida. (Arkivfoto)

Leif Martin Kirknes

Forbundet bekrefter til NTB at ytterligere 1876 medlemmer tas ut i streik fra kommende mandag – altså 3. juni.

Det dreier seg om den såkalte Landsoverenskomsten for elektrofag (LOK), som regulerer lønns- og arbeidsbetingelsene til de fleste elektrikerne i Norge. EL og IT-forbundet har meldt inn plassfratredelse for til sammen 2747 medlemmer, skriver Riksmekleren.

– Vi går inn i mekling med et klart mål om å bli enige. På samme måte som i forhandlingene er vårt krav økt kjøpekraft for medlemmene våre, samt forbedringer på flere deler av avtalen. Vi forventer at motparten viser større vilje til å møte oss på dette enn i forrige runde, sier forbundsleder Geir Ove Kulseth i en pressemelding.

Blant de andre delene av avtalen som nevnes i forbundets krav, er hvordan avtalen reguleres i år med mellomoppgjør, samt rundt bruken av innleie.

De streikende fordeler seg utover installasjonsbedrifter i hele landet, med en klar overvekt av ansatte i Bravida. 1295 av dem som tas ut i streik – nærmere halvparten – jobber i denne bedriften.

Streiken kan ramme både private og bedriftskunder, og vil også gå utover en rekke byggeprosjekter. Blant offentlige prosjekter nevner forbundet regjeringskvartalet og flere nye sykehusprosjekter.

Mye lest: Lærlinger fikk for lite lønn i flere år – bedriften vil ikke etterbetale

kenneth.kandolf.haug@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse