JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norsk Kylling

Produksjon av halalkylling i gang i Orkanger

Norsk Kylling har startet produksjon av halalkylling. Meningen er at kyllingen skal kunne selges i vanlige matbutikker, og ikke i spesialbutikker.
Norsk Kylling har startet produksjonen av halalkylling. Under halalslakt blir kyllingene velsignet med bønn før slakting. 

Norsk Kylling har startet produksjonen av halalkylling. Under halalslakt blir kyllingene velsignet med bønn før slakting. 

Norsk Kylling / Handout / NTB


per.helge.berg@ntb.no

Halalproduksjonen foregår i Orkanger i Trøndelag, og kyllingen derfra er den eneste halalkyllingen i Norge som er produsert etter den internasjonale dyrevelferdsstandarden ECC.

Det innebærer blant annet krav om at kyllingene skal vokse saktere og ha bedre plass.

I tillegg følger bedriften halalprosedyrens krav om en atskilt produksjon og lagring, og at godkjente produksjonsmedarbeidere velsigner og kontrollerer kyllingene før de slaktes, heter det i en pressemelding fra Norsk Kylling.

Aktuelt: Store pensjonsendringer du må få med deg i 2025

I første omgang består tilbudet av fryste produkter som kyllinglår, kyllingfilet, kyllingvinger og vingeklubber.

I løpet av februar blir halalkyllingen tilgjengelig i Rema 1000-butikker i hele landet, hos storhusholdningsleverandøren Kolly og til Horeca-markedet (hotell, restaurant og catering).

– Vi håper samarbeidet bidrar til at halalkylling blir lettere tilgjengelig i butikker, på spisesteder, i skoler og offentlige institusjoner, sier administrerende direktør Hilde Talseth i Norsk Kylling.

Warning
Annonse
Annonse