JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strøm

Regjeringen strammer inn reglene for strømselskapene

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) vil ha bukt med at strømselskapene ikke følger regelverket. Nå er oppryddingen i gang.
Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) vil ha slutt på at strømselskaper bryter regelverket og lurer kunder inn i dyre strømavtaler. 

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) vil ha slutt på at strømselskaper bryter regelverket og lurer kunder inn i dyre strømavtaler. 

Jan-Erik Østlie

– Det er et virvar, sier Aasland til Dagbladets Børsen.

Overfor avisa varsler han to nye grep:

• Det skal bli vanskeligere å få konsesjon til å selge strøm. Reguleringsmyndigheten for energi (RME), som har ansvaret for konsesjonen til strømselskaper, skal også se på tiltak som gjør at det blir lettere å miste konsesjonen om man ikke følger reglene, og innføre sanksjoner mot selskaper som bryter regelverket.

• Innføre et krav til strømsalgselskapene og bransjeorganisasjonen Fornybar Norge om å utvikle og innføre en standard spotpris-avtale. Alle selskapene må tilby den samme avtalen.

Forbrukerrådet har tidligere gått ut og advart kraftig mot strømselskaper som bryter reglene.

– Vi har å gjøre med en bransje som er tuftet på å dytte og lure forbrukerne inn i dårlige avtaler. Store som små aktører lurer kundene til å betale dyrt for strømmen, uttalte direktør i Forbrukerrådet Inger Lise Blyverket nylig.

– Det er veldig urovekkende at det er såpass mange strømsalgselskaper som bryter regelverket, sier Aasland.

Mye lest: Hvor mye øker årets trygder og pensjoner? Her er viktige datoer i 2023

Warning
Annonse
Annonse