JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SAS-streiken: Fortsatt helt fastlåst – riksmekleren varsler nye møter

Pilotforeningene i SAS hadde mandag et teamsmøte med riksmekleren om status i forbindelse med streiken. Den er fortsatt helt fastlåst, ifølge riksmekleren.

Håkon Mosvold Larsen - NTB/Tormod Ytrehus

– Vi har hatt et fellesmøte med alle parter nå på formiddagen. Jeg har i tillegg hatt daglig kontakt med partene siden konflikten startet. Konflikten er dessverre fortsatt helt fastlåst, skriver riksmekler Mats Wilhelm Ruland i en sms til NTB.

Litt før klokken 11 opplyste SAS-pilotene til NRK at møtet med riksmekleren var over.

– Vi kommer til å ha møter de kommende dagene uten at det er fastsatt noe nytt tidspunkt, skriver han videre.

Kabinansatt Elin støtter pilotene: – Vi har hatt tøffe runder med ledelsen

– Ønsker å forhandle

Nå ligger ballen hos SAS, ifølge lederen for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang.

– Det får bare være som det er. Det er SAS som sitter på nøkkelen, og hvis de har råd til dette, så får det bare være greit, sier Skogvang til TV 2.

Videre sier han at pilotforeningene ikke har hørt noe fra SAS, og at deres linje fortsatt er at de selv ikke kommer til å ta kontakt med flyselskapet.

SAS' norske pressekontakt Tonje Sund skriver i en sms til NTB at selskapet ikke ønsker å kommentere prosessen «av respekt for den».

– Vi gjentar gjerne at SAS ønsker å forhandle, tilføyer hun.

Mye lest: Renate er delvis ufør. Et krav på 39 000 kroner endret alt

Hastemøte

Mandag ettermiddag skal det avholdes et hastemøte om pilotstreikens konsekvenser for helsetilbudet i Nord-Norge, melder NRK. Møtet mellom statsforvalteren i Troms og Finnmark, Helse Nord, Fylkeslegen og Statens helsetilsyn starter klokka 13, bekrefter statsforvalter Elisabeth Aspaker.

Helseforetakene i nord har tidligere opplyst at de som følge av streiken sliter med å få nøkkelpersonell på jobb i tide.

100–130 millioner kroner om dagen

900 SAS-piloter gikk ut i streik mandag 4. juli, og siden da har 1.183 flyginger i Norge blitt kansellert. Så langt mandag har 176 flyginger til og fra Norge blitt kansellert som følge av streiken.

Tirsdag er allerede 16 flyginger innstilt.

Titusener er berørt, og ifølge E24 er streiken anslått å koste 100–130 millioner kroner daglig.

Annonse
Annonse